Skip to content
Мр Дуња Јанковић

Виши умјетнички сарадник

Дуња Јанковић (1988) рођена у Добоју, гдје завршава основну музичку школу. У Бањој Луци 2003. године уписује средњу музичку школу на одсјеку за клавир у класи проф. Бранке Кузмановић. За вријеме школовања осваја двије прве награде у категорији камерних састава (клавирски дуо и вокално инструментални дуо) као и двије награде у категорији соло клавир. По завршетку средње школе уписује Академију умјетности у Бањој Луци, у класи проф. др ум. Владимира Цвијића. Као студент учествује на бројим концертима катедре за клавир и катедре за камерну музику као и на манифестацијама: „Дани Владе С. Милошевића“, „Ноћ музеја“, „Дани Универзитета“, „Свјетски дан музике“... У категорији камерних ансамбала, са сопраном Миљаном Радиновић и мецосопраном Аном Петровић, осваја двије прве награде – у Београду на такмичењу „Лазар Јовановић“ и у Херцег Новом на такмичењу „Бруна Шпилер“. Основне студије завршава 2011. године, а мастер студије 2013. године, са просјечном оцјеном 10. Усавршава се на курсевима Наташе Вељковић (Аустрија) и Колина Стоуна (Велика Британија). Учествовала је на Фестивалу „Nei suoni dei luoghi“ у Италији као представник Академије умјетности, гдје је са сопранима Албином Смајловић и Иваном Милинчић, одржала цјеловечерњи концерт у Цркви „Свети Роко“ у Вилезеу.

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Репродукција музике - Клавир

Пијаниста је Удружења пјевача оперске музике „Фигаро“, као и Камерног ансамбла „Белканто“ са којима је извела многобројне концерте у БиХ (Бања Лука, Сарајево, Мостар, Приједор, Ливно, Добој, Теслић...), у Србији (Велика дворана Коларчеве задужбине и Музеј Народног позоришта у Београду, Концертно – изложбени простор Факултета уметности у Нишу) и Црној Гори (Културни Центар Тиват).

Била је један од официјелних корепетитора Дана флауте, у организацији квартета флаута­ „Флутете“, као и Трећег интернационалног конгреса кларинетиста у Травнику. Одржала је преко 50 цјеловечерњих концерата у улози клавирског сарадника.

Учествовала је у снимању ЦД-а „Партитуре из паучине“ на ком су дјела нашег композитора Владе С. Милошевића.

Запослена је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци од 2012. године, гдје је тренутно у звању вишег умјетничког сарадника.