Skip to content
Мр Марија Шестић

Виши умјетнички сарадник

Марија Шестић је рођена 1987. године у Бањој Луци. Са шест година почиње да свира клавир и уписује Основну музичку школу „Владо Милошевић“.
Са 13 година уписује Академију умјетности у класи проф. Невене Поповић, као најмлађи студент у БиХ. Осваја низ награда на такмичењима и фестивалима младих пијаниста (Лауреат на Међународном такмичењу младих пијаниста 2006. у категорији клавирски дуо).

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Репродукција музике - Клавир

Од 2007. године ради  на Академији умјетности у Бањој Луци у звању умјетничког сарадника. Сарађује са гудачким, дувачким, гитарским, одсјеком за соло пјевање, те оперским студиом, а такође ради као професор упоредног клавира. Учествује на семинару АЕЦ-а за поп и џез платформу на Kunstenuniversitat у Грацу, као представник Академије умјетности у Бањој Луци.

Добитница је награде Скупштине Града Бања Лука за изузетан допринос у области културе и умјетности 2007. године.

Године 2010. учествује на свјетској изложби „EXPO“ у Шангају – Кина, као представник БиХ. Исте године магистрира на Академији умјетности у класи проф. Невене Поповић.

Наступала је у БиХ, Србији, Црној Гори, Хрватској, Словенији, Албанији, Македонији, Русији, Бјелорусији, Румунији, Холандији, Белгији, Њемачкој, Француској, Швајцарској, Аустрији, Италији, Финској, Норвешкој, Кини, УАЕ, Катару.

Тренутно је у звању вишег умјетничког сарадника у области – Репродукција музике на Академији умјетности.