Skip to content
Наташа Јокић, ма

Редовни професор, шеф катедре

Наташа Јокић (1982, Бања Лука) основно и средње музичко образовање стиче у Приједору у класи проф. Гојка Рађеновића и Александра Спасојевића. По завршетку средње школе започиње студије гитаре на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци у класи проф. Зорана Крајишника, гдје и завршава поменуте студије. Године 2008. одлази у Штокхолм, гдје уписује мастер студије на Royal College of Music у класи проф. Питер-Берлинд Карлсона. Током мастер студија била је стипендиста Фонда „Др Милан Јелић“. 
Усавршавала се на бројним семинарима и мајсторским курсевима код свјетски признатих професора и умјетника. Као солиста и камерни музичар наступала је у БиХ, Хрватској, Норвешкој, Шведској, Француској, Италији, Њемачкој итд. 

Професионално искуство

Ужа умјетничка-научна област: Репродукција музике - Гитара

Њен педагошки рад почиње 2003. године на Одсјеку за гитару, Академије умјетности у Бањој Луци. Од 2006. до 2008. године била је запослена на мјесту асистента поменутог одсјека Академије умјетности у Бањој Луци и Музичке академије у Источном Сарајеву. Године 2010. бира се у звање доцента на Академији умјетности, а од 2016. године у звање ванредног професора. 
Активно одржава концерте, мајсторске курсеве, те учествује као предавач и члан жирија на фестивалима и такмичењима у земљи и иностранству. Године 2019. именована је за члана комисије за писање Елобората о релиценцирању Студијског програма музичке умјетности, као и члана Стручног тима за реформу основног и средњег васпитања и образовања. 
Оснивач је и дио организационог тима међународног фестивала гитаре у Бањој Луци (Ubuntu Guitarfest), те предсједник Асоцијације гитариста 102 жице. Један је од оснивача оркестра 102 гитарске жице који дјелује у саставу Асоцијације гитариста, а са којим је реализовала низ пројеката као извођач и организатор.