Монодрама / Катарина Сарић

Обавјештавамо Вас да ће 14. јула (субота) са почетком у 13.00 часова у учионици бр. 7. на спрату зграде Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, студент завршне године Глуме Катарина Сарић извести монодраму инспирисану мотивима из текстова Ведране Рудан под називом " Шта ће нам живот без љубави". Добродошли!

Министар др Дане Малешевић / Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци

На адресу Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, стигле су честитке поводом великог успјеха оствареног на 9. Међународном такмичењу младих у Братислави од стране министра др Дане Малешевића.

Министар је упутио искрене честитке Мјешовитом хору Универзитета у Бањој Луци и навео: "Ова признања значе изузетно велику привилегију и успјех којим сте потврдили своје мјесто на међународној хорској сцени. Ово је такође важан показатељ истинске посвећености и професионалности, као и љубави коју сте уткали у хорско пјевање. Велики потенцијал Вашег хора сврстава га у ред важних амбасадора културе и умјетности Републике Српске и ван њених граница."

Завршни рад / Славиша Ђурић / СПМУ

Славиша Ђурић, студент на студијском програму Музичка умјетност, смјер Клавир и гитара, група Клавир, први циклус студија, брани завршни рад на тему: „Интерпретативни аспекти Баладе у г-молу Фредерика Шопена“, дана 18.07.2018. године са почетком у 12,00 часова у просторијама Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

            Завршни рад се може погледати у Студентској служби Академије умјетности.

Обавјештење / СПМУ

Обавјештавају се студенти Студијског програма Музичка умјетност, да ће у последњој седмици августа бити објављен конкурс за одлазак на једносеместралну размјену (љетни семестар) на конзерваторијум Ђузепе Тартини у Трсту, путем Ерасмус плус програма.

Инструкције за упис студената у прву годину студија

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА УПЛАТУ

ВИСИНА ШКОЛАРИНЕ:

ЛИКОВНЕ УМЈЕТНОСТИ – 660 КМ

МУЗИЧКА УМЈЕТНОСТ – 660 КМ

ГЛУМА – 660 КМ

АНИМИРАНИ ФИЛМ – 1.500 КМ

ПРОДУКЦИЈА (редовни студиј) – 1.000 КМ

ПРОДУКЦИЈА (ванредни студиј) – 1.500 КМ

ПРОДУКЦИЈА (самофинансирање) –

(плаћање се може вршити у двије једнаке рате)

 

ШКОЛАРИНА

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: школарина

Врста уплате: 0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000222

 

УПИС СЕМЕСТРА

Износ – 42 КМ

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: упис семестра

Врста уплате:0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000333

 

УПИСНИ МАТЕРИЈАЛ

Износ – 20 КМ

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: уписни материјал

Врста уплате:0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000333

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци / 9. Међународно такмичењe младих - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци  у периоду од 5. до 8. јула, наступио је  на 9. Међународном такмичењу младих  - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Хор је остварио значајан успјех освојивши двије прве награде и златне дипломе у категоријама духовне и фолклорне, а капаела музике, те сребрну диплому у категорији православне духовне музике. Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци  представио се на такмичењу  репрезентатаивним програмима у којима су била заступљена дјела домаћих аутора али и композиције  познатих свјетских композитора. Као солисти наступили су  Живан Живановић – тенор и Исак Радусин-баритон, а Мјешовитим хором Универзитета у Бањој Луци дириговао је редовни професор Академије умјетности Бања Лука, мр Немања Савић, иницијатор и диригент овог ансамбла од његовог оснивања 2000.године.

На овом такмичењу учествовао је и дуо Академије умјетности Бањалука из класе професорице Тимее Хотић којег чине Нада Шарковић – виолина и Јелена Лукић- гитара. И ове двије младе даме, студенткиње Академије умјетности Бањалука, такође су оствариле запажен резултат освојивши другу награду и сребрну диплому.

Поред такмичарских, Хор Универзитета у Бањој Луци и Дуо Академије умјетности реализовали су више наступа на фестивалским, ревијалним концертима одржаним у Катедрали Св. Мартина, фестивалској позорници на Хвјездослав тргу и Музичкој дворани Клариски. На овим концертима бањалучки ансамбли су се представили пригодним програмима које је свесрдно поздравила присутна пубика као и чланови хорова, оркестара и камерних ансамбала, учесника овогодишњег фестивала у Братислави. 

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци, на иницијативу професора Немање Савића и снажну подршку Универзитета, основан је у мјесецу јануару 2000. године. Хор је веома брзо заузео једно од запажених мјеста у музичком животу Града Бањалуке и Републике Српске. Хор је реализовао бројне наступе на свечаним академијама поводом годишњица Универзитета и факултета Универзитета у Бањој Луци, а остварио је и велики број самосталних и заједничких концертних наступа у Граду Бањалуци, Републици Српској, Србији и иностранству. Недуго након оснивања, 2001. године, Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци остварио је веома запажене наступе на хорском фестивалу у Благоевграду – Бугарска, реализовао изузетно успјеле концерте у Софији, учествовао на Међународном хорском фестивалу „Златна вила“ у Приједору, отварању студенстких спортских игара у Теслићу, учествовао на бројним академијама факултета, чланица Универзитета у Бањој Луци. Хор редовно наступа на манифестацији „Дани Владе Милошевића“ почевши од њеног установљења, 2002.године, као и на Међународном хорском фестивалу „Бањалучки хорски сусрети“, а реализовао је и бројне концертне наступе на разним културним манифестацијама, промоцијама, отварањима изложби у Граду Бањалуци и Републици Српској. Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци снимио је више радио и телевизијских емисија, као и три компакт диска, на којима су забиљежене интерпретације дјела познатих домаћих и страних аутора. На овим компакт дисковима налази се већи број премијерних извођења композиција савремених српских аутора: Светислава Божића, Владимира Милосављевића, Минте Алексиначког, Слободана Атанацковића, Димитрија Големовића, Милована Филиповића, Немање Савића...

Мјешовитим хором Универзитета у Бањој Луци од његовог оснивања диригује редовни професор, мр Немања Савић.

Mjesoviti hor1

Mjesoviti hor2

Mjesoviti hor3  

Страна 1 од 93