Басоманија 007

У уторак 23.01.2018. године од 18.00 часова, у камерној сали Академије умјетности одржаће се Басоманија 007, уз сљедећи програм:


Растко Зечевић, В.А. Моцарт – Весела пјесма, кл. проф. Д. Петровић, М.Ш. Владо Милошевић
Ђорђе Тешић, П.И. Чајковски – Стара француске пјесма, кл. проф. Д. Петровић, М.Ш. Владо Милошевић
Сара Малбашић, А. Шите – Етида оп.86, кл. проф. Д. Петровић, М.Ш. Владо Милошевић
Огњен Бабић, Г. Хегнер- Каватина, кл. проф. Д. Петровић, М.Ш. Владо Милошевић
Ђорђе Бабић, А. Мишек - соната бр.1, 1. ст, Е. Табаков - Мотиви, кл.проф. С. Герић, А.У. Бања Лука
Сандин Реџо, Ј.С. Бах – Сарабанда и жига из 5. свите, А. Мишек - соната, кл. проф. С. Герић, М.А. Сарајево

Умјетнички сарадници: Адела Шабић, Маја Регодић и Владо Динић

BASOMANIJA 007

 

 

Освојена прва награда!

У низу успјеха студената смјера Графички дизајн Академије умјетности на међународном плану придодат је још велики успјех. На Трећем међународном бијеналу студентског плаката у Лублину у Пољској у организацији Универзитета Марија Кири-Сколдовски плакат студента Стефана Мијића, рађен за представу ”Краљ Иби” у извођењу Студентског позоришта ”Владо Зељковић” освојио је престижну награду Гран при.  Освајање прве награде на овом угледном Бијеналу међу 3.797 пријављених радова из цијелог свијета је значајан успјех Мијића који уједно представља Академију умјетности и Универзитет у Бањој Луци у најбољем свјетлу.

Студент четврте године смјера Графички дизајн Стефан Мијић је већ учествовао на бројним међународним изложбама у свијету међу којима у Њемачкој, Словачкој, Шпанији, САД и Русији, а посебно треба издвојити другу награду на конкурсу за визуелни идентитет ”Westеrn BalkansFund”, Агенције за међународну сарадњу земаља Западног Балкана.

Ово признање је још само једно у низу показатеља успјешног стручног и квалитетног рада са студентима у оквиру наставног процеса на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци. 

Више информација прочитајте овде.

rsz stefan mijic kralj ibi 2

Бесплатан улаз на представу "Краљ Иби" студентског позоришта "Владо Зељковић"

Сутра, у понедељак 27.11. од 20.00 часова, на великој сцени Народног позоришта РС играће се представа "Краљ Иби" у оквиру Дана Универзитета у Бањој Луци.
Играју: Александар Руњић, Кристина Шиканић, Дарко Стојић, Марко Недељковић, Леа Секулић, Лазар Петровић, Марко Вукосав и Сенад Милановић

Режија: Горан Дамјанац

Добродошли!

ibi

"Галеб" А.П.Чехов / Дани Универзитета

За вријеме манифестације Дани Универзитета 2017, 16. новембра 2017. године студенти глуме у класи проф. Жељка Митровића изводе представу "Галеб" А.П.Чехова у Народном позоришту Републике Српске, сцена "Петар Кочић" са почетком 20,30 часова.

Galeb 01 1

Краљ Иби гостује на 34. Сусретима позоришта/казалишта БиХ у Брчком

У пратећем програму фестивала Сусрети казалишта/позоришта БиХ у Брчком, 15. новембра 2017. године у сали Дома културе у Брчком са почетком у 19,30 часова представиће се студенти Академије умјетности и Студентско позориште "Владо Зељковић" са представом "Краљ иби", у режији Горана Дамјанаца МА.

ibi kralj 1 01

Страна 1 од 5