Вијести

Завршни рад / Деана Симић / СПМУ

Завршни рад / Деана Симић / СПМУ

Деана Симић, студент на студијском програму Музичка умјетност, смјер Дувачки инструменти, група Флаута, први циклус студија, брани завршни рад на тему: „Барокни елементи Бахове Е-дур сонате BWV 1035 за флауту…
Премијера представе

Премијера представе "Плава птица" у ГП Јазавац

За четвртак, 05.07.2018. од 20.00 часова, заказана је премијера представе "Плава птица" у ГП Јазавац. Ово је мастер представа студента позоришне режије II циклуса студија Марка Вукосава, и дипломска представа…
Обиљежен Свјетски дан музике

Обиљежен Свјетски дан музике

Студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луцису на неколико локација у граду изводећи најљепше ноте обиљежили 21. јун, Свјетски дан музике. Обиљежавање је почело вртићу ''Наташа'' у Борику, а потом…
Концерт студената Катедре за дувачке инструменте

Концерт студената Катедре за дувачке инструменте

Позивамо вас на концерт студената Академије умјетности са Катедре за дувачке инструменте. Улаз је слободан, добродошли!
17. завршна изложба радова студената Академије умјетности

17. завршна изложба радова студената Академије умјетности

Свечано отварање 17. годишње изложбе радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци заказано је за четвртак, 14.06.2018. године у 20.00 часова у Универзитетском граду, Бул. војводе Петра Бојовића 1а,…

Монодрама / Катарина Сарић

Обавјештавамо Вас да ће 14. јула (субота) са почетком у 13.00 часова у учионици бр. 7. на спрату зграде Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, студент завршне године Глуме Катарина Сарић извести монодраму инспирисану мотивима из текстова Ведране Рудан под називом " Шта ће нам живот без љубави". Добродошли!

Министар др Дане Малешевић / Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци

На адресу Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, стигле су честитке поводом великог успјеха оствареног на 9. Међународном такмичењу младих у Братислави од стране министра др Дане Малешевића.

Министар је упутио искрене честитке Мјешовитом хору Универзитета у Бањој Луци и навео: "Ова признања значе изузетно велику привилегију и успјех којим сте потврдили своје мјесто на међународној хорској сцени. Ово је такође важан показатељ истинске посвећености и професионалности, као и љубави коју сте уткали у хорско пјевање. Велики потенцијал Вашег хора сврстава га у ред важних амбасадора културе и умјетности Републике Српске и ван њених граница."

Завршни рад / Славиша Ђурић / СПМУ

Славиша Ђурић, студент на студијском програму Музичка умјетност, смјер Клавир и гитара, група Клавир, први циклус студија, брани завршни рад на тему: „Интерпретативни аспекти Баладе у г-молу Фредерика Шопена“, дана 18.07.2018. године са почетком у 12,00 часова у просторијама Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

            Завршни рад се може погледати у Студентској служби Академије умјетности.

Обавјештење / СПМУ

Обавјештавају се студенти Студијског програма Музичка умјетност, да ће у последњој седмици августа бити објављен конкурс за одлазак на једносеместралну размјену (љетни семестар) на конзерваторијум Ђузепе Тартини у Трсту, путем Ерасмус плус програма.

Инструкције за упис студената у прву годину студија

ИНСТРУКЦИЈЕ ЗА УПЛАТУ

ВИСИНА ШКОЛАРИНЕ:

ЛИКОВНЕ УМЈЕТНОСТИ – 660 КМ

МУЗИЧКА УМЈЕТНОСТ – 660 КМ

ГЛУМА – 660 КМ

АНИМИРАНИ ФИЛМ – 1.500 КМ

ПРОДУКЦИЈА (редовни студиј) – 1.000 КМ

ПРОДУКЦИЈА (ванредни студиј) – 1.500 КМ

ПРОДУКЦИЈА (самофинансирање) –

(плаћање се може вршити у двије једнаке рате)

 

ШКОЛАРИНА

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: школарина

Врста уплате: 0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000222

 

УПИС СЕМЕСТРА

Износ – 42 КМ

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: упис семестра

Врста уплате:0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000333

 

УПИСНИ МАТЕРИЈАЛ

Износ – 20 КМ

Прималац: Рачун посебних намјена за институције високог образовања

Рачун примаоца: 555-000-06053684-82 (Нова банка А.Д. Бања Лука)

Сврха уплате: уписни материјал

Врста уплате:0-редовна уплата

Врста прихода: 722512

Општина: 002

Буџетска организација: 0830002

Позив на број: 0000000333

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци / 9. Међународно такмичењe младих - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци  у периоду од 5. до 8. јула, наступио је  на 9. Међународном такмичењу младих  - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Хор је остварио значајан успјех освојивши двије прве награде и златне дипломе у категоријама духовне и фолклорне, а капаела музике, те сребрну диплому у категорији православне духовне музике. Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци  представио се на такмичењу  репрезентатаивним програмима у којима су била заступљена дјела домаћих аутора али и композиције  познатих свјетских композитора. Као солисти наступили су  Живан Живановић – тенор и Исак Радусин-баритон, а Мјешовитим хором Универзитета у Бањој Луци дириговао је редовни професор Академије умјетности Бања Лука, мр Немања Савић, иницијатор и диригент овог ансамбла од његовог оснивања 2000.године.

На овом такмичењу учествовао је и дуо Академије умјетности Бањалука из класе професорице Тимее Хотић којег чине Нада Шарковић – виолина и Јелена Лукић- гитара. И ове двије младе даме, студенткиње Академије умјетности Бањалука, такође су оствариле запажен резултат освојивши другу награду и сребрну диплому.

Поред такмичарских, Хор Универзитета у Бањој Луци и Дуо Академије умјетности реализовали су више наступа на фестивалским, ревијалним концертима одржаним у Катедрали Св. Мартина, фестивалској позорници на Хвјездослав тргу и Музичкој дворани Клариски. На овим концертима бањалучки ансамбли су се представили пригодним програмима које је свесрдно поздравила присутна пубика као и чланови хорова, оркестара и камерних ансамбала, учесника овогодишњег фестивала у Братислави. 

Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци, на иницијативу професора Немање Савића и снажну подршку Универзитета, основан је у мјесецу јануару 2000. године. Хор је веома брзо заузео једно од запажених мјеста у музичком животу Града Бањалуке и Републике Српске. Хор је реализовао бројне наступе на свечаним академијама поводом годишњица Универзитета и факултета Универзитета у Бањој Луци, а остварио је и велики број самосталних и заједничких концертних наступа у Граду Бањалуци, Републици Српској, Србији и иностранству. Недуго након оснивања, 2001. године, Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци остварио је веома запажене наступе на хорском фестивалу у Благоевграду – Бугарска, реализовао изузетно успјеле концерте у Софији, учествовао на Међународном хорском фестивалу „Златна вила“ у Приједору, отварању студенстких спортских игара у Теслићу, учествовао на бројним академијама факултета, чланица Универзитета у Бањој Луци. Хор редовно наступа на манифестацији „Дани Владе Милошевића“ почевши од њеног установљења, 2002.године, као и на Међународном хорском фестивалу „Бањалучки хорски сусрети“, а реализовао је и бројне концертне наступе на разним културним манифестацијама, промоцијама, отварањима изложби у Граду Бањалуци и Републици Српској. Мјешовити хор Универзитета у Бањој Луци снимио је више радио и телевизијских емисија, као и три компакт диска, на којима су забиљежене интерпретације дјела познатих домаћих и страних аутора. На овим компакт дисковима налази се већи број премијерних извођења композиција савремених српских аутора: Светислава Божића, Владимира Милосављевића, Минте Алексиначког, Слободана Атанацковића, Димитрија Големовића, Милована Филиповића, Немање Савића...

Мјешовитим хором Универзитета у Бањој Луци од његовог оснивања диригује редовни професор, мр Немања Савић.

Mjesoviti hor1

Mjesoviti hor2

Mjesoviti hor3  

Страна 1 од 93

Banner02

Stud AVP banner

banner01

banner01