Pravni akti

Javni poziv za u češće u YEP programu

Otvoren je Javni poziv za učešće u YEP inkubatoru poslovnih ideja u sklopu Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji ima za cilj jačanje preduzetništva kroz podršku u razvoju ličnih preduzetničkih kapaciteta, razvoju modela i poslovnog plana za poslovni poduhvat, tehničkoj implementaciji proizvoda i/ili usluga te mentorstvo pri registraciji i razvoju biznisa.

Pozivaju se svi zainteresovani sa područja Grada Banja Luka da se prijave za učešće u programu podrške preduzetništvu koji se realizuje kroz Projekat zapošljavanja mladih (YEP) u saradnji sa Gradom Banja Luka, Gradskom razvojnom agencijom Banja Luka, Inovacionim centrom Banja Luka (ICBL) i uz podršku Vlade Švajcarske. Sve detalje vezane za ovaj Javni poziv možete vidjeti u prilogu, kao i preuzeti formular za prijavu.

Ljetni program o ljudskim pravima / Humanity in Action

Vijest o Humanity in Action ljetnim programima o ljudskim pravima u Amsterdamu, Kopenhagenu ili Sarajevu (8. juni – 8. juli 2018. godine), John Lewis Fellowship u Atlanti (SAD) i HIA Summer Fellowship u Detroitu (SAD) (10. juli – 5. august 2018. godine). Poziv je otvoren za sve bosanskohercegovačke studente i one koji su u posljednje dvije godine završili svoje visokoškolsko obrazovanje. Dodatne informacije.

HIA Summer Fellowship 2018

 

Obavještenje za studente SPMU

Rok za podnošenje prijava za ovogodišnji festival "Nei suoni dei luoghi 2018" je ponedeljak, 22. januar.

Molimo sve zainteresovane da neophodnu dokumentaciju pošalju na mejl adresu  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. U prilogu su prijavni obrazac i informacije o festivalu.

Završni rad / Mirsad Okanović / SPMU

Mirsad Okanović, apsolvent na studijskom programu Muzička umjetnost, smjer Muzička teorija i pedagogija, prvi ciklus studija, brani završni rad na temu: „Harmonska analiza ciklusa deset preludija op. 23 Sergeja Rahmanjinova“, dana 18.01.2018. godine sa početkom u 10,30 časova u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.


Završni rad se može pogledati u Studentskoj službi Akademije umjetnosti.

Završni rad / Milica Stijepić / SPMU

Milica Stijepić, apsolvent na studijskom programu Muzička umjetnost, smjer Solo pjevanje, prvi ciklus studija, brani završni rad na temu: „Vokalno interpretativni osvrt na ciklus pjesama Sedam narodnih španskih pjesama (Siete canciónes populares españolas) Manuela de Falje“, dana 16.01.2018. godine sa početkom u 13,00 časova u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Završni rad se može pogledati u Studentskoj službi Akademije umjetnosti.

Završni rad / Dino Bulić / SPMU

Dino Bulić, apsolvent na studijskom programu Muzička umjetnost, smjer Muzička teorija i pedagogija, prvi ciklus studija, brani završni rad na temu: „Formalna analiza Dvoržakove simfonije Iz novog svijeta op. 95 br. 9 e-mol“, dana 18.01.2018. godine sa početkom u 10,30 časova u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Završni rad se može pogledati u Studentskoj službi Akademije umjetnosti.