Pravni akti

Monodrama / Katarina Sarić

Obavještavamo Vas da će 14. jula (subota) sa početkom u 13.00 časova u učionici br. 7. na spratu zgrade Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, student završne godine Glume Katarina Sarić izvesti monodramu inspirisanu motivima iz tekstova Vedrane Rudan pod nazivom " Šta će nam život bez ljubavi". Dobrodošli!

Ministar dr Dane Malešević / Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci

Na adresu Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, stigle su čestitke povodom velikog uspjeha ostvarenog na 9. Međunarodnom takmičenju mladih u Bratislavi od strane ministra dr Dane Maleševića.

Ministar je uputio iskrene čestitke Mješovitom horu Univerziteta u Banjoj Luci i naveo: "Ova priznanja znače izuzetno veliku privilegiju i uspjeh kojim ste potvrdili svoje mjesto na međunarodnoj horskoj sceni. Ovo je takođe važan pokazatelj istinske posvećenosti i profesionalnosti, kao i ljubavi koju ste utkali u horsko pjevanje. Veliki potencijal Vašeg hora svrstava ga u red važnih ambasadora kulture i umjetnosti Republike Srpske i van njenih granica."

Završni rad / Slaviša Đurić / SPMU

Slaviša Đurić, student na studijskom programu Muzička umjetnost, smjer Klavir i gitara, grupa Klavir, prvi ciklus studija, brani završni rad na temu: „Interpretativni aspekti Balade u g-molu Frederika Šopena“, dana 18.07.2018. godine sa početkom u 12,00 časova u prostorijama Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.
 
              Završni rad se može pogledati u Studentskoj službi Akademije umjetnosti.

Obavještenje / SPMU

Obavještavaju se studenti Studijskog programa Muzička umjetnost, da će u poslednjoj sedmici avgusta biti objavljen konkurs za odlazak na jednosemestralnu razmjenu (ljetni semestar) na konzervatorijum Đuzepe Tartini u Trstu putem Erasmus plus programa.

Instrukcije za upis studenata u prvu godinu studija

ZA UPIS je potrebno dostaviti sljedeću dokumentaciju:

1. Dvije fotografije 5x6 cm. Fotografije moraju biti kao za lična dokumenta,

2. Ljekarsko uvjerenje sa mišljenjem psihologa,

3. Dokaz o uplati upisa semestra, školarine i upisnog materijala.

 

Nakon uplate upisni materijal i indeks mogu se preuzeti u Studentskoj službi.

INSTRUKCIJE ZA UPLATU

VISINA ŠKOLARINE:

LIKOVNE UMJETNOSTI – 660 KM

MUZIČKA UMJETNOST – 660 KM

GLUMA – 660 KM

ANIMIRANI FILM – 1.500 KM

PRODUKCIJA (redovni studij) – 1.000 KM

PRODUKCIJA (vanredni studij) – 1.500 KM

PRODUKCIJA (samofinansiranje) –

(plaćanje se može vršiti u dvije jednake rate)

 

ŠKOLARINA

Primalac: Račun posebnih namjena za institucije visokog obrazovanja

Račun primaoca: 555-000-06053684-82 (Nova banka A.D. Banja Luka)

Svrha uplate: školarina

Vrsta uplate: 0-redovna uplata

Vrsta prihoda: 722512

Opština: 002

Budžetska organizacija: 0830002

Poziv na broj: 0000000222

 

UPIS SEMESTRA

Iznos – 42 KM

Primalac: Račun posebnih namjena za institucije visokog obrazovanja

Račun primaoca: 555-000-06053684-82 (Nova banka A.D. Banja Luka)

Svrha uplate: upis semestra

Vrsta uplate:0-redovna uplata

Vrsta prihoda: 722512

Opština: 002

Budžetska organizacija: 0830002

Poziv na broj: 0000000333

 

UPISNI MATERIJAL

Iznos – 20 KM

Primalac: Račun posebnih namjena za institucije visokog obrazovanja

Račun primaoca: 555-000-06053684-82 (Nova banka A.D. Banja Luka)

Svrha uplate: upisni materijal

Vrsta uplate:0-redovna uplata

Vrsta prihoda: 722512

Opština: 002

Budžetska organizacija: 0830002

Poziv na broj: 0000000333

Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci / 9. Međunarodno takmičenje mladih - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci u periodu od 5. do 8. jula, nastupio je na 9. Međunarodnom takmičenju mladih - 9th International Youth Music Festival Bratislava 2018.

Hor je ostvario značajan uspjeh osvojivši dvije prve nagrade i zlatne diplome u kategorijama duhovne i folklorne, a kapaela muzike, te srebrnu diplomu u kategoriji pravoslavne duhovne muzike. Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci predstavio se na takmičenju reprezentataivnim programima u kojima su bila zastupljena djela domaćih autora ali i kompozicije poznatih svjetskih kompozitora. Kao solisti nastupili su Živan Živanović – tenor i Isak Radusin-bariton, a Mješovitim horom Univerziteta u Banjoj Luci dirigovao je redovni profesor Akademije umjetnosti Banja Luka, mr Nemanja Savić, inicijator i dirigent ovog ansambla od njegovog osnivanja 2000.godine.

Na ovom takmičenju učestvovao je i duo Akademije umjetnosti Banjaluka iz klase profesorice Timee Hotić kojeg čine Nada Šarković – violina i Jelena Lukić- gitara. I ove dvije mlade dame, studentkinje Akademije umjetnosti Banjaluka, takođe su ostvarile zapažen rezultat osvojivši drugu nagradu i srebrnu diplomu.

Pored takmičarskih, Hor Univerziteta u Banjoj Luci i Duo Akademije umjetnosti realizovali su više nastupa na festivalskim, revijalnim koncertima održanim u Katedrali Sv. Martina, festivalskoj pozornici na Hvjezdoslav trgu i Muzičkoj dvorani Klariski. Na ovim koncertima banjalučki ansambli su se predstavili prigodnim programima koje je svesrdno pozdravila prisutna pubika kao i članovi horova, orkestara i kamernih ansambala, učesnika ovogodišnjeg festivala u Bratislavi. 

Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci, na inicijativu profesora Nemanje Savića i snažnu podršku Univerziteta, osnovan je u mjesecu januaru 2000. godine. Hor je veoma brzo zauzeo jedno od zapaženih mjesta u muzičkom životu Grada Banjaluke i Republike Srpske. Hor je realizovao brojne nastupe na svečanim akademijama povodom godišnjica Univerziteta i fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, a ostvario je i veliki broj samostalnih i zajedničkih koncertnih nastupa u Gradu Banjaluci, Republici Srpskoj, Srbiji i inostranstvu. Nedugo nakon osnivanja, 2001. godine, Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci ostvario je veoma zapažene nastupe na horskom festivalu u Blagoevgradu – Bugarska, realizovao izuzetno uspjele koncerte u Sofiji, učestvovao na Međunarodnom horskom festivalu „Zlatna vila“ u Prijedoru, otvaranju studenstkih sportskih igara u Tesliću, učestvovao na brojnim akademijama fakulteta, članica Univerziteta u Banjoj Luci. Hor redovno nastupa na manifestaciji „Dani Vlade Miloševića“ počevši od njenog ustanovljenja, 2002.godine, kao i na Međunarodnom horskom festivalu „Banjalučki horski susreti“, a realizovao je i brojne koncertne nastupe na raznim kulturnim manifestacijama, promocijama, otvaranjima izložbi u Gradu Banjaluci i Republici Srpskoj. Mješoviti hor Univerziteta u Banjoj Luci snimio je više radio i televizijskih emisija, kao i tri kompakt diska, na kojima su zabilježene interpretacije djela poznatih domaćih i stranih autora. Na ovim kompakt diskovima nalazi se veći broj premijernih izvođenja kompozicija savremenih srpskih autora: Svetislava Božića, Vladimira Milosavljevića, Minte Aleksinačkog, Slobodana Atanackovića, Dimitrija Golemovića, Milovana Filipovića, Nemanje Savića...

Mješovitim horom Univerziteta u Banjoj Luci od njegovog osnivanja diriguje redovni profesor, mr Nemanja Savić.

Mjesoviti hor1

Mjesoviti hor2

Mjesoviti hor3