Xpert Slider lat

Dramske umjetnosti

Studijski program

Likovne umjetnosti

Studijski program

Muzička umjetnost

Studijski program
:

Raspored nastave

muzicki 2

Raspored časova i akademski kalendar za akademski kalendar za školsku 2016/17. godinu...

Opširnije

Ispitni rokovi

kamera 1

Аprilski ispitni rok traje od 17. do 28. aprila 2017...

Opširnije

Konsultacije za prijemni

likovni 2

Informator za upis i konsultacije za prijemni ispit ...

Opširnije

Vijesti

Uspjeh studenta AUBL Mihajla Đorđevića

Uspjeh studenta AUBL Mihajla Đorđevića

Na Internacionalnom gitarskom festivalu u Sarajevu – SIGF koji se održavao 06-10.04.2017. godine, student Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Mihajlo Đorđević (klasa - prof. Zoran Krajišnik) je osvojio drugo…
Održana pres konferencija povodom

Održana pres konferencija povodom "Dana Vlade S. Miloševića 2017"

Danas, 6. aprila 2017. godine, s početkom u 12 časova, u Kamernoj sali Akademije umjetnosti održana je pres konferencija kojom su profesori Akademije predstavili ovogodišnji program.Manifestacija se ove godine održava…
Održani koncerti studenata klavira

Održani koncerti studenata klavira

15.02.2017. održan je koncert studenata klavira u kamernoj sali Akademije umjetnosti, u klasi Snježane Popović Vulete i asistenta Dejana Jankovića. Nastupili su Aleksa Ruzičić, Hajrudin Muhić, Jovana Branković, Slaviša Đurić,…
Festival flautista u Valjevu

Festival flautista u Valjevu

24.02.2017. godine, studentkinja treće godine odsjeka za flautu, Deana Simić osvojila je II nagradu na 19. festivalu flautista u Valjevu.

Održana pres konferencija povodom "Dana Vlade S. Miloševića 2017"

Danas, 6. aprila 2017. godine, s početkom u 12 časova, u Kamernoj sali Akademije umjetnosti održana je pres konferencija kojom su profesori Akademije predstavili ovogodišnji program.
Manifestacija se ove godine održava 18. put, u aprilu mjesecu, povodom godišnjice rođenja jednog od najvećih kompozitora, etnomuzikologa i pedagoga Vlade S. Miloševića. 
Učesnici konferencije su bili prof. dr Sanda Dodik, v.d. dekana Akademije umjetnosti, te profesori mr. Saša Pavlović, Jasna Grahovac MA, mr Branka Radošević-Mitrović, dr Luka Kecman, kao i Milica Stojaković (portparol kompanije m:tel koja tradicionalno pomaže ovu manifestaciju). Za ovu godinu su najavili bogat kulturno-umjetnički sadržaj, te pozvali sve poštovaoce muzičke, ali i drugih vrsta umjetnosti da posjete izabrane kulturne događaje, od kojih mnogi ulaze u sastav kulturne ponude povodom obilježavanja dana grada Banja Luke.

„Dani Vlade S. Miloševića“ su događaj kulturnog, umjetničkog i edukativnog karaktera, i kao takav je prepoznatljiv u Bosni i Hercegovini i regionu, još od njegovog prvog održavanja 2000. godine. Program svečanosti će ove godine biti izveden u periodu od 10. do 28. aprila, u Kulturnom centru Banski dvor, Muzeju RS, Muzeju savremene umjetnosti RS, Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Narodnom pozorištu RS, te u Domu omladine i Dječijem pozorištu RS. Manifestacija će biti otvorena koncertom Kamernog orkestra Akademije umjetnosti, a tokom dana trajanja manifestacije, posjetioci će moći da uživaju u koncertima, reviji filmova studenata Akademije umjetnosti, pozorišnim predstavama, izložbama, promociji knjige, te (regionalno značajnom) naučnom skupu „Vlado S. Milošević: etnomuzikolog, kompozitor i pedagog“.
Budući da je Akademija umjetnosti u Banjaluci organizator manifestacije, v.d. dekana profesor Sanda Dodik istakla je da su, pored muzičkih sadržaja, u program uvrstili i događaje kojima bi se predstavio rad čitave akademije, odnosno sva tri studijska programa (studijski program muzičke umjetnosti, kao i dramskih i likovnih umjetnosti).
– Pored 12 sadržaja iz oblasti muzike, u program manifestacije uvršćene su i dvije studentske predstave, dvije izložbe, revija studentskih filmova i naučni skup, te nekoliko predavanja i jedna radionica. I ove godine fokus je na domaćim snagama – radu studenata i profesora Akademije umjetnosti, ali će se publici predstaviti i neka poznata imena iz regiona – navela je Sanda Dodik. Koncert novosadskog gudačkog kvinteta, koncert Marka Josifovskog i Vladimira Miloševića (FMU Beograd), duvački kvintet „Kalamos“ iz Zagreba i Hana Hajdarević iz Sarajeva koja će imati koncert na lauti - gosti su ovogodišnje manifestacije i veoma poznata imena u svijetu umjetničke muzike. Profesor Saša Pavlović najavio je sjajan program za „Veče Vlade S. Miloševića“ koje ove godine uključuje četiri izvrsna gudačka kvarteta i svjetsku premijeru pojedinih kompozicija. Dirigent koncerta kamernog orkestra, Branka Radošević- Mitrović, najavila je premijerna izvođenja djela kompozitora Vojina Komadine i Slobodana Kajkuta kao dio koncertnog programa. 
Ove godine je posebno značajno otvaranje studentskog pozorišta „Vlado Zeljković“ u kampusu Univerziteta, jer grad Banja Luka dobija novo pozorište. Scena na kojoj će se premijerno izvesti predstava „Kralj Ibi“ 26.04. je još uvijek u fazi opremanja, i publika će prvi put ući u novi prostor. 
Pored kompanije m:tel, manifestaciju su pomogli i AMUS, Elektrokrajina, Keksara Mira iz Prijedora, Banjalučka pivara i ostali prijatelji manifestacije. Novina je i to da „Dani Vlade S. Miloševića 2017“ imaju i humanitarni karakter. Posjetioci svih dešavanja će imati mogućnost da, po sopstvenom nahođenju, doniraju sredstva za liječenje teško oboljelih mališana Sofije Mićević i Milana Simetića, ubacivanjem priloga u kutiju koja će biti postavljena na ulazu u objekte u kojima se održavaju programske večeri.

IMG 6310

Programski Plakat B3 350x500 DVSM 01

 

Banner02

Stud AVP banner

banner01

banner01