Xpert Slider lat

Dramske umjetnosti

Studijski program

Likovne umjetnosti

Studijski program

Muzička umjetnost

Studijski program
:

Raspored nastave

muzicki 2

Raspored časova i akademski kalendar za akademski kalendar za školsku 2017/18. godinu...

Opširnije

Ispitni rokovi

kamera 1

Oktobarski ispitni rok traje od 25. septembra do 6. oktobra 2017...

Opširnije

Prijemni ispiti

likovni 2

Prijemni ispiti u trećem upisnom roku ...

Opširnije

Vijesti

"Galeb" A.P.Čehov / Dani Unverziteta 2017

Za vrijeme manifestacije Dani Univerziteta 2017, 16. novembra 2017. godine studenti glume u klasi prof. Željka Mitrovića izvode predstavu "Galeb" A.P.Čehova u Narodnom pozorištu Republike Srpske, scena "Petar Kočić" sa…
Kralj Ibi gostuje na 34. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom

Kralj Ibi gostuje na 34. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom

U pratećem programu festivala Susreti kazališta/pozorišta BiH u Brčkom, 15. novembra 2017. godine u sali Doma kulture u Brčkom sa početkom u 19,30 časova predstaviće se studenti Akademije umjetnosti i…
Prve nagrade / Solo Pjevanje /

Prve nagrade / Solo Pjevanje / "Vera Kovač Vitkai" Novi Sad

Studentkinje Solo pjevanja u klasi prof. Dunje Simić, Tijana Krivaja i Milica Jeličić osvojile su prve nagrade (svaka u svojoj kategoriji) na takmičenju za solo pjevače "Vera Kovač Vitkai" u…
Koncert nagrađenih studenata muzičke umjetnosti

Koncert nagrađenih studenata muzičke umjetnosti

Pozivamo publiku na koncert studenata muzičke umjetnosti, nagrađenih u akademskoj 2016/2017, koji će se održati 04.11.2017. godine u Koncertnoj dvorani kulturnog centra Banski dvor s početkom u 20.00 časova.

Uspjesi studenata Grafičkog dizajna

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

2.Radovi studenata Katedre Graficki dizajn 1

 

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci studenti na smjeru Grafički dizajn su u proteklom periodu ostvarili značajne uspjehe na međunarodnim konkursima i izložbama. Ove godine četverogodišnji studij na smjeru Grafički dizajn u okviru studijskog programa Likovnih umjetnosti završila je prva generacija studenata, a od ove jeseni pokrenut je i studij na drugom ciklusu – master studij.

Kreativan i temeljit rad sa studentima rezultirao je značajnim uspjesima na međunarodnim konkursima i izložbama u toku protekle školske godine. Posebno se ističu studenti treće godine smjera Grafički dizajn koji su osvojili brojne nagrade na prestižnim međunarodnim smotrama plakata i grafičkog dizajna.

Plakat “Pijanist” studenta Nine Ninković je uvršten među 50 najboljih plakata na 7.bijenalu studentskog plakata u Novom Sadu u konkurenciji od 2.500 plakata iz cijelog svijeta. Na Međunarodnom festivalu “Sarajevska zima” na Konkursu sa temom migracije pod naslovom “Welcomehome” student Milan Šikman je osvojio drugu nagradu, a plakat studenta Damira Omića je uvršten među 50 najboljih. Idejno rješenje studenta Sanje Kvasni je proglašeno najboljim na konkursu Fonda za zaštitu prirode RS za Zaštitni znak prirode Republike Srpske. Student Stefan Mijić je osvojio drugu nagradu na Konkursu za vizuelni identitet “WestBalkansFund”, Agencije za međunarodnu saradnju zemalja Zapadnog Balkana u Tirani. Na međunarodnom konkursu u Moskvi povodom 100 godina oktobarske revolucije pod nazivom “1917-2017” plakat ovog studenta je među 3.000 prijavljenih uvršten među 50 najboljih. Radovi gore pomenutih studenata 3.godine smjera Grafički dizajn su također uvršteni na nedavno završenom 14.Trienalu ekološkog plakata “Ekoplagat 17” koji se održao u Považská GalleryofArtu Žilini u Slovačkoj od 29.juna do 27.avgusta ove godine.

Osvojene nagrade i priznanja na konkursima sa međunarodnim žiriranjem predstavljaju izuzetan uspjeh ovih mladih kreativnih ljudi u njihovom daljnjem stručnom obrazovanju i usavršavanju. Ujedno, to predstavlja Akademiju umjetnosti Univerzita u Banjoj Luci kao respektabilnu obrazovnu ustanovu koja svojim stručnim i kvalitetnim radom sa studentima može da odgovori izazovima koji se danas postavljaju pred mlade ljude u oblasti vizuelnih komunikacija na globalnom nivou.

Banner02

Stud AVP banner

banner01

banner01