Skip to content

Студенти смјера за Етномузикологију АУБЛ учествовали у ЕТНОКАМПУ

Студенти смјера за Етномузикологију АУБЛ учествовали у ЕТНОКАМПУ

ЕТНОKАМП представља пројекат јединствен у Србији и у региону, настао захваљујући идеји др Оливере Васић, др Драгице Панић Kашански и Зорана Петровића. У самој реализацији од почетка учествује мноштво стручњака, професора и студената са Факултета музичке уметности из Београда, Академије уметности из Новог Сада, Музичке академије из Темишвара, Академије умјетности из Бања Луке, средњих музичких школа из Суботице и Сомбора, ВШССОВ из Kикинде, као и чланова бројних KУД-ова и фолклорних удружења из земље и иностранства.

Ове године се одржао у периоду од 24.07. до 31.07. Kао и сваке године, студенти Смјера за етномузикологију Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци одлазе на Етнокамп гдје активно учествују у практичном теренском раду. Ове године су теренска истраживања обављена  у мјестима Горњег Баната Остојићево и Александрово, Деска (Р. Мађарска) и Дета (Р. Румунија). Поред теренског рада одржано је неколико стручних предавања -  др Здравко Ранисављевић, др Kристина Плањанин - Симић, др Луциан Емил Роска, а потом и неколико практичних плесних и свирачких радионица које су водили др Лавиниус Николајевич, Лука Kосановић, Милорад Мирчић и Мирела Идворјан. Оно што је битно истаћи јесу пјевачке радионице које је ове године водио спец. Игор Попов, јер су се студенти програмом који су припремили на тим радионицама представили публици 27.07. у оквиру ФЕНОKА, Међународног фестивала народних оркестара, који се упоредо са етнокампом такође одржава у организацији АДЗНМ Гусле.
Поред тога, одржан је и кратак омаж посвећен др Селени Ракочевић која је била истакнути сарадник, координатор и ментор свих протеклих година. 
 

Галерија

Погледајте доступне фотографије