Skip to content

Studenti smjera za Etnomuzikologiju AUBL učestvovali u ETNOКAMPU

Studenti smjera za Etnomuzikologiju AUBL učestvovali u ETNOКAMPU

ETNOKAMP predstavlja projekat jedinstven u Srbiji i u regionu, nastao zahvaljujući ideji dr Olivere Vasić, dr Dragice Panić Kašanski i Zorana Petrovića. U samoj realizaciji od početka učestvuje mnoštvo stručnjaka, profesora i studenata sa Fakulteta muzičke umetnosti iz Beograda, Akademije umetnosti iz Novog Sada, Muzičke akademije iz Temišvara, Akademije umjetnosti iz Banja Luke, srednjih muzičkih škola iz Subotice i Sombora, VŠSSOV iz Kikinde, kao i članova brojnih KUD-ova i folklornih udruženja iz zemlje i inostranstva.

Ove godine se održao u periodu od 24.07. do 31.07. Kao i svake godine, studenti Smjera za etnomuzikologiju Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci odlaze na Etnokamp gdje aktivno učestvuju u praktičnom terenskom radu. Ove godine su terenska istraživanja obavljena  u mjestima Gornjeg Banata Ostojićevo i Aleksandrovo, Deska (R. Mađarska) i Deta (R. Rumunija). Pored terenskog rada održano je nekoliko stručnih predavanja -  dr Zdravko Ranisavljević, dr Kristina Planjanin - Simić, dr Lucian Emil Rosca, a potom i nekoliko praktičnih plesnih i sviračkih radionica koje su vodili dr Lavinius Nikolajevič, Luka Kosanović, Milorad Mirčić i Mirela Idvorjan. Ono što je bitno istaći jesu pjevačke radionice koje je ove godine vodio spec. Igor Popov, jer su se studenti programom koji su pripremili na tim radionicama predstavili publici 27.07. u okviru FENOKA, Međunarodnog festivala narodnih orkestara, koji se uporedo sa etnokampom takođe održava u organizaciji ADZNM Gusle.
Pored toga, održan je i kratak omaž posvećen dr Seleni Rakočević koja je bila istaknuti saradnik, koordinator i mentor svih proteklih godina. 
 

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije