Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

О манифестацији


Научни скуп „Владо С. Милошевић: етномузиколог, композитор и педагог – Традиција као инспирација“ одржава се у  априлу мјесецу у организацији Академије умјентости Универзитета у Бањој Луци, Академије наука и умјетности Републике Српске и Музиколошког друштва Републике Српске, у склопу манифестације Дани Владе С. Милошевића.

Нучни скуп и тематски Зборник радова као његов интегрални дио су категорисани од стране Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске

 

ПРОГРАМ: Дани „Владе С. Милошевића" 2021

 

 

01.

Историјат

Први научни скуп је одржан 20. априла 2001. године поводом стогодишњице од рођења Владе Милошевића и окупио је значајне стручњаке региона, првенствено из области Етномузикологије и Музикологије. Научни скуп је примарно обрађивао теме везане да дјеловање академика Владе Милошевића као етномузиколога, композитора и педагога.  

02.

Пријава радова

Од 2010. године научни скуп је дефинисан са шире постављеном темом која пружа могућност пријаве радова веома широког спектра Владо С. Милошевић- етномузиколог, композитор и педагог – Традиција као инспирација. Од тада научни скуп окупља значајне учеснике из четири музичке области: Музикологија, Етномузикологија, Музичка теорија и Музичка педагогија. Сви научни скупови су пропраћени штампањем Зборника радова, који излази након одржаног научног скупа.

Дани Владе С. Милошевића

Промо видео из 2019. године

Галерија

Погледајте доступне фотографије