Јавни конкурс за излагачке активности за одабир самосталних изложби за умјетнике/це са и без инвалидитета из БиХ и Регије

Културни центар УДАС Бања Лука расписао је Јавни конкурс за излагачке активности за одабир самосталних изложби за умјетнике/це са И без инвалидитета из БиХ и Регије.

Рок за пријаву је 30.12.2019. године.

Конкурс преузмите овде.

ОТВОРЕН ЕРАСМУС+ КОНКУРС ЗА СТИПЕНДИРАНУ РАЗМЈЕНУ ОСОБЉА НА GRAY’S SCHOOL OF ART, ROBERT GORDON UNIVERSITY, ABERDEEN (ŠKOTSKA)

ЕРАЗМУС+

 

Конкурс је отворен за наставно особље Академије умjетности Универзитета у Бањој Луци, Студијски програм ликовне умјетности, на основним академским и мастер студијама

Мјеста су расписана за једног наставника Трајање конкурса:12.12 – 19.12.2019.

Рок за подношење пријава: 19.12. до 12:00 часова

Трајање мобилности:  (5 радних дана) период април-мај

Документација за пријаву кандидата се налази на веб-сајту Академије:

 

 

Пријаве се подносе путем информационог система е запослени. За сва додатна питања обратити се академском координатору за међународну размјену студената и особља доц. др ум. Дејану Јанковићу путем мејла Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели..

Након завршетка конкурса, пријаве кандидата које прођу техничку провјеру и евалуацију од стране институционалних Еразмус + координатора и комисије на матичном факултету/универзитету, биће достављене на GRAY’S SCHOOL OF ART, ROBERT GORDON UNIVERSITY, ABERDEEN (ŠKOTSKA), који одлучује о коначној селекцији кандидата.



K O Н К У Р С за подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима и награђивање за научна достигнућа у току 2019. године

Подстицање научне продуктивности у међународним референтним часописима (у даљем тексту: Подстицаји за научну продуктивност) подразумијева финансијска средства која издваја Министарство за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво (у даљем тексту: Министарство) за публиковање научних радова у часописима који се налазе у Journal Citation Reports (JCR) извјештају компаније Клеривет аналитикс (Clarivate Analytics), тј. у неком од Web of Science индекса.

Награда за научна достигнућа у развоју науке (у даљем тексту: Награда) додјељује се научницима и истраживачима за изузетне резултате у области научноистраживачког рада.

Пријаву на конкурс за подстицање научне продуктивности у међународним научним часописима и награђивање за научна достигнућа (у даљем тексту: Конкурс) могу поднијети сами кандидати, као и научноистраживачке организације (високошколске установе, Академија наука и умјетности Републике Српске, научноистраживачки и истраживачко-развојни институти и истраживачки центри), за сваког кандидата појединачно.

ША Фест стипендија за ликовне умјетнике

stipendija ŠA Fest FB

 

ША стипендија - мисија подршке талентованим и вриједним умјетницима
 
Удружење ША Фест додијељује стипендију за студенте факултета ликовних умјетности
 
Након саксофона, који је почетком 2019. године купљен и поклоњен Музичкој школи у Приједору, ША Фест наставља своју мисију подршке младим, вриједним и талентованим умјетницима.
 
Из Удружења ША Фест истичу да испуњавају своја обећања дата публици која је и ове године, доласком на ША Фест и куповином улазница и пића, подржала иницијативу Удружења да се дио прихода усмјери управо на подршку младим умјетницима.
 
Ове године подршку умјетницима, ША Фест започиње стипендијом студентима 2,3. и 4. године факултета ликовних умјетности.
 

Конкурс је објављен на страници www.shafest.com, а може се пронаћи и на ФБ страници ША Феста.

 
„Овом стипендијом, испунили смо обећање и показали да смо озбиљни и искрени у својим намјерама да подржавамо умјетност у сваком облику. ША Фест је прича у коју смо сви заједно укључени, која буди све оно добро што носимо у себи, путем које постајемо филантропи, промовишемо праве вриједности, чувамо сјећање на Микшу и једва чекамо сљедећи ША Фест. Како расте Фестивал, тако ће расти и број стипендија, донација и других видова подршке умјетности“, изјавио је Горан Кривић, предсједник Удружења ША Фест, истичући да након овог долази још доста нових, лијепих изненађења.
 
Подсјећамо, ША Фест је меморијални фестивал посвећен прерано преминулом музичару и умјетнику Далибору Поповићу Микши. Одржава се сваког августа у Приједору, а један од циљева фестивала управо је подршка младим, вриједним и талентованим умјетницима.

https://shafest.com/sa-fest/lorem-ipsum-ii/sa-stipendija?fbclid=IwAR1jrU1MEANXmfjnv1funFW4uRpFYgWVpTgYtIhQbvAcVWJbrkfSfjUKOug

Конкурси за Мастер студије у Италији / Анализа и теорија музике

Фондација Института Лист објављује два конкурса за дођелу 5 стипендија на Другом циклус у студија за Анализу и теорију музике у организацији Универзитета делла Цалабриа.
 
Из прилога можете преузети детаљне информације:
 

Страна 1 од 2