Препоруке Института за јавно здравство РС за одржавање наставе у току пандемије C0VID-19

Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске, за одржавање наставе на високoшколским установама у Републици Српској у току пандемије C0VID-19 уз примјену противепидемијских мјера.

large corona virus stage 1920

Упутство о спречавању ширења вируса корона

Имајући у виду тренутну епидемиолошку ситуацију, те у циљу сузбијања ширења вируса корона унутар чланица Универзитета у Бањој Луци, обавезно је поштовање свих мјера које је прописала Влада Републике Српске, односно Републички штаб за ванредне ситуације и Институт за јавно здравство Републике Српске.

Информације о спречавању појаве вируса корона:

large korona ilustracija

Kонкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на јавним високошколским установама

Расписан је конкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на Универзитету у Бањој Луци.

Пријављивање кандидата за упис у прву годину првог циклуса студија на свим организационим јединицима Универзитета у Бањој Луци почиње 22. јуна 2020. године, а завршава се 26. јуна 2020. године (пријем докумената се врши сваки радни дан).

На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци полагање пријемног испита траје од 01. до 06. јула од 9.00 часова. Објављивање резултата конкурса је 06. јула 2020. године до 16.00 часова, а коначне ранг-листе до 8. јула 2020. године. Упис примљених кандидата почиње 09. јула, а завршава се 17. јула 2020 године.

Други уписни рок организоваће факултети/Академија умјетности који у првом року не упишу планирани број студената.

Пријављивање кандидата за други уписни рок почиње 31. августа 2020. године, а завршава 04. септембра 2020. године.

На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци полагање пријемног испита траје од 07. до 11. септембра 2020. године, са почетком у 9.00 часова. Објављивање резултата конкурса је 11. септембра 2019. године до 16.00 часова, а коначне ранг-листе до 14. септембра 2020. године. Упис примљених кандидата почиње 15. септембра, а завршава се 18. септембра 2020. године.

Kонкурсни рокови – други и трећи циклус студија

Kонкурс за упис студената на други и трећи циклус студија отворен је од 22. јуна 2020. године до 03. новембра 2020. године, до када ће кандидати моћи предати своје пријаве.

Информације о рангирању пријављених кандидата, коначној ранг-листи и роковима за упис биће доступне најкасније до 06. новембра 2020. године на интернетским страницама факултета/Академије умјетности.

Љекарско увјерење

Kандидати љекарско увјерење достављају приликом уписа.

Љекарска увјерења се издају у Медицинском специјалистичком центру Медицинског факултета Универзитета у Бањој Луци, ул. Булевар војводе Петра Бојовића 1А, Бања Лука (ИВ павиљон Студенстког центра у Студентском граду, Kампус Универзитета у Бањој Луци), број телефона: 051/301-324.

Kонкурс за упис студената у прву годину првог, другог и трећег циклуса студија у академској 2020/2021. години на јавним високошколским установама

Проглашени добитници награда за студентске филмске пројекте

Данас, 05.06.2020. године одржана је завршна презентација студентских радова пристиглих на конкурс за најбољи студентски сценарио. Иницијативу су реализовали Kинотека Републике Српске и Академија умјетности у Бањој Луци, под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Санда Додик навела је да овај пројекат представља наставак сарадње и на неки начин повезује институције културе и образовне установе која школује млади кадар, а који представља темеље културе Српске. Професор на Kатедри за филм и телевизију на Академији умјетности у Бањој Луци Драшко Гајић навео је да је веома важна материјална подршка за продукцију студентских филмова и изразио наду да ће овај пројекат заживјети и бити озбиљан покретач кинематографији на подручју Српске.

Три најбоља сценарија су награђена новчаним наградама од 5.000, 4.000 и 3.000 KМ што ће студентима Филмске и ТВ режије олакшати снимање њиховог завршног филма, који ће бити приказан у оквиру Филмског кампуса који организује Kинотека Републике Српске.

Жири у саставу Слободан Симојловић, Драшко Гајић, Илија Гајица и Марко Шипка одлучили су да додијеле:

- прву награду пројекту "Kућа има рогове", редитеља Стефана Томића и продуценткиње Монике Милановић,

- другу награду пројекту "Плаве очи, туга небеска", редитеља Бошка Kрљаша и продуцента Андреја Зораје,

- трећу награду пројекту "Три", редитељке Kармен Обрдаљ и продуценткиње Маријане Гудељ.

DSC 26421

DSC 26551

Позив на онлајн креативну радионицу Умјетност-комуникација-медији

Посјетите радионицу Умјетност-комуникација-медији! Ова онлајн радионица организује се у циљу усавршавања знања и вјештина у кључним областима вашег професионалног умјетничког деловања. Брендирајте своју умјетност, научите трикове успјешне комуникације у медијима, освојите простор на „мрежи“ и креирајте пројекте.

Предавачи: др Горан В. Јанковић, др Ира Проданов Kрајишник, др Милан Милојковић и др Санда Додик.

Онлајн радионицу можете посјетити од 1. до 10. јуна на платформи TRELLO. Учешће је БЕСПЛАТНО!

Пријаве за радионицу слати на: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. или Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.7.0 Umjetnost komunikacija mediji

Страна 1 од 6