:

18. Годишња изложба студентских радова студената Академије умјетности Универзитетау Бањој Луци

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци организује завршну изложбу студентских радова, која ће се одржати 19.06.2019. године у Универзитетском граду са почетком у 20.00 часова

Webp.net resizeimage 31

 

Годишња изложба радова студената Академије умјетности у знаку хуманости

Годишња изложба радова студената студијског програма ликовних умјетности Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци ове године има хуманитарни карактер.

Отварање изложбе која се ове године организује 18. пут, планирано је за сриједу, 19. јуна 2019. године, у 20.00 часова испред зграде Академије умјетности.

Средства која ће се овом приликом прикупити од продаје студентских радова биће уплаћена за помоћ истраживачком раду на усавршавању лијека за Лафорину болест. Репродукције графика и фотографија ће се продавати по симболичној почетној цијени од пет конвертибилних марака.

Позивамо све наставнике, сараднике, студенте и административно особље Универзитета у Бањој Луци да присуствују овом догађају и купе радове јер на тај начин помажу ову хуманитарну акцију.

Иначе, ова изложба је један од најважнијих умјетничких догађаја које традиционално организује Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци, и то је јединствена прилика да се на једном мјесту виде радови студената сликарства, графике, графичког дизајна и интермедијалних умјетности, а најбољи од њих биће и награђени.

Пројекција документарног филма „Лица Лафоре“

Исте вечери, у 21.00 час, на платоу испред Филозофског факултета биће приказан и документарни филм „Лице Лафоре“, аутора Дениса Бојића. Ријеч је о филму који говори о борби бањолучке породице Гајић за проналазак лијека за Лафорину болест.