:

21. јун Свјетски дан музике

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Webp.net resizeimage 1

 

Као и претходних осам година, Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци обиљежава ,,Свјетски дан музике'' 21.06.2019. године. Свјетски дан музике почео је да се прославља 1982. године, на иницијативу француског министарства културе и већ пуних 37 година прославља се у више од 100 земаља свијета. Напомињемо да је Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци 2010. године званично ,,уписала'' град Бањалуку у један од 400 градова у свијету који обиљежавају овај дан.

Током цијелог дана, планирамо да кроз велики број јавних наступа професора и студента Академије умјетности, те бројних других учесника, на више различитих локација у Бањој Луци и у различитим терминима, учинимо да се музика поново чује и са оних мјеста са којих људи обично не могу да је чују.

У реализацији програма учествују студенти и професори Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, представници Конфуцијевог института, Полицијски оркестар МУП-а РС, учениции професори музичке школе „Владо Милошевић“ из Бања Луке, мјешовити хор ,,Кастратоника'', Градски тамбурашки оркестар и плесни студио ,,ПОИНТ''.

Наступи су планирани на више локација у Бањој Луци: у улици Веселина Маслеше (Господској улици), aтријуму зграде Градске управе, Академији наука и умјетности Републике Српске, згради Владе Републике Српске, просторијама хуманитарног удружења ,,Дуга'', вртићима „Наташа“ и ,,Коцкица'', алеји у Кампусу Универзитета у Бањој Луци, просторијама Академије умјетности, итд.