:

Проглашени добитници награда за студентске филмске пројекте

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Данас, 05.06.2020. године одржана је завршна презентација студентских радова пристиглих на конкурс за најбољи студентски сценарио. Иницијативу су реализовали Kинотека Републике Српске и Академија умјетности у Бањој Луци, под покровитељством Министарства просвјете и културе Републике Српске.

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Санда Додик навела је да овај пројекат представља наставак сарадње и на неки начин повезује институције културе и образовне установе која школује млади кадар, а који представља темеље културе Српске. Професор на Kатедри за филм и телевизију на Академији умјетности у Бањој Луци Драшко Гајић навео је да је веома важна материјална подршка за продукцију студентских филмова и изразио наду да ће овај пројекат заживјети и бити озбиљан покретач кинематографији на подручју Српске.

Три најбоља сценарија су награђена новчаним наградама од 5.000, 4.000 и 3.000 KМ што ће студентима Филмске и ТВ режије олакшати снимање њиховог завршног филма, који ће бити приказан у оквиру Филмског кампуса који организује Kинотека Републике Српске.

Жири у саставу Слободан Симојловић, Драшко Гајић, Илија Гајица и Марко Шипка одлучили су да додијеле:

- прву награду пројекту "Kућа има рогове", редитеља Стефана Томића и продуценткиње Монике Милановић,

- другу награду пројекту "Плаве очи, туга небеска", редитеља Бошка Kрљаша и продуцента Андреја Зораје,

- трећу награду пројекту "Три", редитељке Kармен Обрдаљ и продуценткиње Маријане Гудељ.

DSC 26421

DSC 26551