:

мр Дејан Тркуља, ванредни професор

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Dejan Trkulja foto1

Дејан Тркуља је рођен 1984. године у Бањој Луци. Нижу и средњу музичку школу завршио је у родном граду у класи професора Бориса Дукића. Kао средњошколац осваја прве награде на републичким такмичењима 2001. и 2003. године.

Дипломирао је и магистрирао на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, на одсјеку за кларинет, у класи професора Николе Срдића. Тренутно је апсолвент докторских умјетничких студија на Академији уметности у Новом Саду.

Kао солиста, уз пратњу оркестра Академије умјетности, под диригентском палицом Бранке Радошевић Митровић, наступио је у концертним салама Београда, Сарајева и Бањалуке изводећи дјела W.А. Mocart-а, C. Saint Saens-а, А. Copland-а, G.Ph. Telemann-а, K.Бабића, С. Kајкута. Учествовао је у снимању компакт диска са композицијама Владе С. Милошевића у продукцији Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, те је за ту прилику премијерно снимио композицију Севдалинка са пијанисткињом Тимеом Хотић. За аустрисјку издавачку кућу God records снимио је композицију Darkroom, композитора Слободана Kајкута. Одржао је солистички концерт у Београду (Галерија Kоларчеве задужбине) са пијанисткињом Тимеом Хотић, а концерте у Бањој Луци (Бански Двор), Требињу (Музеј Херцеговине), Бијељини, Добоју и Градишци са пијанисткињом Дуњом Јанковић са којом већ дуже вријеме сарађује на Kатедри за дувачке инструменете Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. Члан је оркестра Бањалучке филхармоније од 2010. године, на мјесту првог кларинетисте. Од 2005. до 2010. године био је запослен на мјесту професора кларинета у Музичкој школи Саво Балабан у Приједору, и за то вријеме са ученицима освојио значајан број награда на домаћим и међународним такмичењима. Од 2010. године ради на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, а тренутно је у звању ванредног професора на предметима кларинет, методика кларинета и оркестарске дионице.