Вијести

др Санда Додик, декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, за “Глас Српске”: Владо Милошевић задужио музичку умјетност региона

др Санда Додик, декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, за “Глас Српске”: Владо Милошевић задужио музичку умјетност региона

Декан Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци др Санда Додик говорила је за Глас Српске и најавила манифестацију "Дани Владе С. Милошевића 2019", у линку прочитатјте цијели интервју.
Најава уписа нове генерације студената на УНИБЛ

Најава уписа нове генерације студената на УНИБЛ

Обавјештавају се сви заинтересовани кандиати за упис на прву годину студија на Универзитету у Бањој Луци, да ће конкурс за упис студента за сва три циклуса студија бити објављен 12.…
Дани Владе С. Милошевића 2019

Дани Владе С. Милошевића 2019

На Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци су у току припреме за догађаје поводом "Дана Владе С. Милошевића 2019". Идејно рјешење за овогодишљи визуал манифестације креирао је студент Лука Матић,…
У пословној згради м:тел-а у Бањалуци отворена изложба умјетничких радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци

У пословној згради м:тел-а у Бањалуци отворена изложба умјетничких радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци

У пословној згради м:тел-а у Бањалуци отворена изложба умјетничких радова студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. Након што су прошле године покренули и реализовали јединствен Стреет арт пројекат осликавања…

ДАНИ ВЛАДЕ С. МИЛОШЕВИЋА 2019 ОСАМ ВИЈЕКОВА СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ КОНЦЕРТ ХОРСКЕ МУЗИКЕ

Концерт Вече хорске музике 17.4.2019. почиње у 20.00 часова у Концертној дворани КЦ Бански двор.

Концерт је реализован у сарадњи са пријатељем манифестације "Дани Владе С. Милошевића 2019", компанијом М:тел којој се овим путем срдачно захваљујемо.

Програм концерта:

Мјешовити хор Академије умјетности Бања Лука

Мјешовити Хор СПД „Јединство“ Бања Лука

 • Вера Миланковић: Отче наш
 • Исаија Србин: Агиос о Теос
 • Немања Савић: Слово Светог Саве
 • Мирољуб Аранђеловић-Расински : Господе помилуј нас
 • Сергеј Вањин: Господи помилуј
 • Давид Мастикоса: Исусова молитва
 • Санда Додик: Свјатиј Боже
 • Младен Јанковић: Опијело 

Хор свештеника Епархије бањалучке

 • Немања Савић: Воскресни Боже
 • Немања Савић: Богородице Дјево

Женски хор Академије умјетности Бања Лука

 • Динко Благојевић: Уколико је већа љубав

Хор свештеника Епархије бањалучке

 • Немања Савић: Радујтесја људије

Мјешовити хор Академије умјетности Бања Лука

Мјешовити Хор СПД „Јединство“ Бања Лука

 • Стеван Ст. Мокрањац: II руковет
 • Стеван Ст. Мокрањац: IV  руковет

Солисти :

Ивона Шари – сопран

Миња Шукало – сопран

Марко Алексић – баритон

Протонамјесник др Зоран Пајкановић-бас

Хајрудин Мухић – клавир

Диригент : Немања Савић

Webp.net resizeimage 27

 

Пројекција студентских филмова / Дани Владе С. Милошевића 2019 / Дјечије позориште Републике Српске

У оквиру манифестације Дани Владе С. Милошевића 2019, својим радовима/филмовима ће се представити студенти Студијског програма Драмских умјетности. 
 
Пројекција филмова почиње у 20,00 часова у Дјечијем позоришту Републике Српске.
 
1.СЛАП – Александар Јурић, прва година
2.ФЛИП – Милан Бајић, прва година
3.ОСОЈЕ – Кармен Обрдаљ, прва година
4.ЗОРА – Филип Лончарић, трећа година
5.ЉЕТНЕ ЈАГОДЕ – Марко Бркић, трећа година
6.КОСТАКУРТА – Саша Карановић, четврта година
 

Мултимедијални пројекат / Женске приче: Ал' залуду што си л'јепа

Вечерас:
11.04. у 19.00 часова, Изложбени простор Црвеног салона КЦ Бански двор
Женске приче − Ал' залуду што си л'јепа, мултимедијални пројекат
Аутор: проф. др Санда Топић Додик
______________________________
 
"Тако смо у споју музичког и визуелног, те у својеврсној интеракцији са публиком, освијетлили дискурс о женској љепоти и уљепшавању као симболу из којег се могу ишчитати различити естетски, социјални, социолошки, друштвени, историјски и многи други слојеви женског питања уопште. "
 

Webp.net resizeimage 26

Концерт / Сандра Белић и Љиљана Вукеља / КЦ Бански двор

Webp.net resizeimage 24

Сандра Белић, дипломирала је "Cum laude" у класи Андре Навара на Универзитету за музику и драму у Бечу. Истовремено са студијама, а и касније, усавршавала се код Данијела Шафрана, Зигфрида Палма и Бориса Пергаменчикова.

Као солиста наступала је са оркестрима Музика вива (Москва), Франц Лист (Будимпешта), Радио Брисел, са Београдском филхармонијом, оркестром РТС-а,  и Д. Сковран у САД, Кини, Чехословачкој, Великој Британији. Свирала је реситале у Италији, Аустрији, Великој Британији, Пољској, Израелу, Румунији, Јапану, а снимала је за  Би Би Си, РАИ, НХК (Јапан), као и за све некадашње југословенске радио станице.

Шесторо композитора, домаћих и страних, посветило јој је своја дјела. Премијерно у Србији извела је концерте А. Жоливе-а и Џ. Тавенера, а на Трибини савремене музике добила је награду за најбољу интерпретацију. Добитник је УМУС-ове награде за најбољи концерт у концертној сезони Београда 2003.За све вријеме одржавања „Чело Феста“ била је његов умјетнички руководилац.

Предаје виолончела на ФМУ у Београду у звању редовног професора. Водила је мастер класове у Украјини, Израелу,  Јапану, Шпанији и Италији.

Љиљана Вукеља, пијанисткиња и ванредни професор наФМУ у Београду, дипломирала је и магистрирала у класи проф. Невене Поповић, а докторирала у класи проф. Дејана Синадиновића, на истој високошколској установи. Усавршавала се код француског пијанисте Мишела Берофа у Фрајбургу (Немачка), а потом је остварила дугогодишњу сарадњу са швајцарским пијанистом и диригентом Жан-Франсоа Антониолијем у Лозани (Швајцарска). Током школовања, активно је учествовала на мајсторским курсевима Ј. Сљесарјева, С. Доренског, Д. Башкирова, М. Далбертоа и других.

Лауреат међународног такмичења „Хавелендише Музикфестшпиле“ у Науену (Њемачка, 2006), гдје добија и специјалну награду за најбоље извођење савременог дјела, као и међународног такмичења „Адилиа Алиева“ у Гајару (Француска, 2004), гдје јој је додијељена и специјална награда за најбоље извођење задате композиције. Љиљана Вукеља је добитних бројних признања на такмичењима у Србији, као и награда на међународним такмичењима за младе у Риму, Тортони и Анкони (Италија).

Наступала је као солиста и камерни музичар у свим значајнијим салама у Београду, широм Србије,  у Републици Српској, БиХ, Хрватској, Црној Гори, Румунији, Француској, Италији, Њемачкој, Швајцарској, Ирској, САД-у. Сарађивала је са Београдском филхармонијом, УА «Станислав Бинички», Симфонијским оркестром РТС, Темишварском филхармонијом, камерним оркестром „Про Класика“.

2013-те године сарађивала је са ирским играчким ансамблом „Фебјулоус Бист“, изводећи балете „Посвећење прољећа“ и „Петрушка“ Игора Стравинског у аранжману за клавир четвороручно, на фестивалима у Србији, Ирској и Њемачкој.

Webp.net resizeimage 25

Страна 1 од 137

Banner02

Stud AVP banner