ОTVOREN ERASMUS+ KONKURS ZA STIPENDIRANU RAZMJENU OSOBLjA NA GRAY’S SCHOOL OF ART, ROBERT GORDON UNIVERSITY, ABERDEEN (ŠKOTSKA)

ERAZMUS+

Konkurs je otvoren za nastavno osoblje Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, Studijski program likovne umjetnosti, na osnovnim akademskim i master studijama

Mjesta su raspisana za jednog nastavnika Trajanje konkursa:12.12 – 19.12.2019.

Rok za podnošenje prijava: 19.12. do 12:00 časova

Trajanje mobilnosti: (5 radnih dana) period april-maj

Dokumentacija za prijavu kandidata se nalazi na veb-sajtu Akademije:

Motivaciono pismo na engleskom jeziku (1-2 stranice)

Biografija na engleskom jeziku (koristiti model Europass https://europass.cedefop.europa.eu/en/documents/curriculum-vitae/templates-instructions) Primjer pogledajte ovde.
Prijedlog plana aktivnosti za boravak na partnerskom fakultetu (preuzeti ovde: Staff mobility agreement teaching – nastavno osoblje/ Staff mobility agreement training- nenastavno osoblje) Primjer pogledajte ovde.

Dokaz o znanju jezika – obavezan minimalan nivo znanja engleskog i/ili italijanskog jezika je B2 u skladu sa evropskim referentnim okvirom (certifikat privatne škole stranih jezika ili slično)

Prijave se podnose putem informacionog sistema e zaposleni. Za sva dodatna pitanja obratiti se akademskom koordinatoru za međunarodnu razmjenu studenata i osoblja doc. dr um. Dejanu Jankoviću putem mejla Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..">Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

Nakon završetka konkursa, prijave kandidata koje prođu tehničku provjeru i evaluaciju od strane institucionalnih Erazmus + koordinatora i komisije na matičnom fakultetu/univerzitetu, biće dostavljene na GRAY’S SCHOOL OF ART, ROBERT GORDON UNIVERSITY, ABERDEEN (ŠKOTSKA), koji odlučuje o konačnoj selekciji kandidata.

K O N K U R S za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća u toku 2019. godine

Podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim referentnim časopisima (u daljem tekstu: Podsticaji za naučnu produktivnost) podrazumijeva finansijska sredstva koja izdvaja Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo (u daljem tekstu: Ministarstvo) za publikovanje naučnih radova u časopisima koji se nalaze u Journal Citation Reports (JCR) izvještaju kompanije Klerivet analitiks (Clarivate Analytics), tj. u nekom od Web of Science indeksa.
 
Nagrada za naučna dostignuća u razvoju nauke (u daljem tekstu: Nagrada) dodjeljuje se naučnicima i istraživačima za izuzetne rezultate u oblasti naučnoistraživačkog rada.
 
Prijavu na konkurs za podsticanje naučne produktivnosti u međunarodnim naučnim časopisima i nagrađivanje za naučna dostignuća (u daljem tekstu: Konkurs) mogu podnijeti sami kandidati, kao i naučnoistraživačke organizacije (visokoškolske ustanove, Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske, naučnoistraživački i istraživačko-razvojni instituti i istraživački centri), za svakog kandidata pojedinačno.

ŠA Fest stipendija za likovne umjetnike

stipendija ŠA Fest FB

 

ŠA stipendija - misija podrške talentovanim i vrijednim umjetnicima

Udruženje ŠA Fest dodijeljuje stipendiju za studente fakulteta likovnih umjetnosti

Nakon saksofona, koji je početkom 2019. godine kupljen i poklonjen Muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju podrške mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

Iz Udruženja ŠA Fest ističu da ispunjavaju svoja obećanja data publici koja je i ove godine, dolaskom na ŠA Fest i kupovinom ulaznica i pića, podržala inicijativu Udruženja da se dio prihoda usmjeri upravo na podršku mladim umjetnicima.

Ove godine podršku umjetnicima, ŠA Fest započinje stipendijom studentima 2,3. i 4. godine fakulteta likovnih umjetnosti.

Konkurs je objavljen na stranici www.shafest.com , a može se pronaći i na FB stranici ŠA Festa.

„Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namjerama da podržavamo umjetnost u svakom obliku. ŠA Fest je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrijednosti, čuvamo sjećanje na Mikšu i jedva čekamo sljedeći ŠA Fest. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umjetnosti“, izjavio je Goran Krivić, predsjednik Udruženja ŠA Fest, ističući da nakon ovog dolazi još dosta novih, lijepih iznenađenja.

Podsjećamo, ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umjetniku Daliboru Popoviću Mikši. Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrijednim i talentovanim umjetnicima.

https://shafest.com/sa-fest/lorem-ipsum-ii/sa-stipendija?fbclid=IwAR1jrU1MEANXmfjnv1funFW4uRpFYgWVpTgYtIhQbvAcVWJbrkfSfjUKOug

Strana 1 od 2