:

mr Dejan Trkulja, vanredni profesor

Dejan Trkulja foto1

Dejan Trkulja je rođen 1984. godine u Banjoj Luci. Nižu i srednju muzičku školu završio je u rodnom gradu u klasi profesora Borisa Dukića. Kao srednjoškolac osvaja prve nagrade na republičkim takmičenjima 2001. i 2003. godine.

Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, na odsjeku za klarinet, u klasi profesora Nikole Srdića. Trenutno je apsolvent doktorskih umjetničkih studija na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Kao solista, uz pratnju orkestra Akademije umjetnosti, pod dirigentskom palicom Branke Radošević Mitrović, nastupio je u koncertnim salama Beograda, Sarajeva i Banjaluke izvodeći djela W.A. Mozart-a, C. Saint Saens-a, A. Copland-a, G.Ph. Telemann-a, K.Babića, S.Kajkuta.

Učestvovao je u snimanju kompakt diska sa kompozicijama Vlade S. Miloševića u produkciji Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, te je za tu priliku premijerno snimio kompoziciju Sevdalinka sa pijanistkinjom Timeom Hotić. Za austrisjku izdavačku kuću God Records snimio je kompoziciju Darkroom, kompozitora Slobodana Kajkuta.

Održao je solistički koncert u Beogradu (Galerija Kolarčeve zadužbine) sa pijanistkinjom Timeom Hotić, a koncerte u Banjoj Luci (Banski Dvor), Trebinju (Muzej Hercegovine), Bijeljini, Doboju i Gradišci sa pijanistkinjom Dunjom Janković sa kojom već duže vrijeme sarađuje na Katedri za duvačke instrumenete Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

Član je orkestra Banjalučke filharmonije od 2010. godine, na mjestu prvog klarinetiste.

Od 2005. do 2010. godine bio je zaposlen na mjestu profesora klarineta u Muzičkoj školi Savo Balaban u Prijedoru, i za to vrijeme sa učenicima osvojio značajan broj nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

Od 2010. godine radi na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, a trenutno je u zvanju vanrednog profesora na predmetima klarinet, metodika klarineta i orkestarske dionice.