Кonkurs za izbor članova Studentskog parlamenta, članova nastavno-naučnog/Umjetničkog vijeća Akademije umjetnosti iz reda studenata na Univerzitetu u Banjoj Luci

Na osnovu članu 11. Zakona o studentskom organizovanju ("Službeni glasnik Republike Srpske", broj 58/16), člana 5 stav (1) Pravilnika o načinu izbora i broju članova Studentskog parlamenta i izboru studenata u nastavno-naučna/ Umjetničko vijeće fakulteta/ Akademije, Odluke rektora Univerziteta u Banjoj Luci o raspisivanju studentskih izbora (broj: 01/1.3160-2/19 od 02.12.2019. godine i Odluke rektora o imenovanju Centralne izborne komisije (broj: 01/1.3160-1/19) od 02.12.2019. godine), Centralna izborna komisija na sjednici koja je održana 03.12.2019. godine raspisuje

Кonkurs za imenovanje članova izbornih komisija na organizacionim jedinicama i Кonkurs za izbor članova Studentskog parlamenta, članova nastavno-naučnog/Umjetničkog vijeća fakulteta/Akademije umjetnosti iz reda studenata na Univerzitetu u Banjoj Luci

PRILOZI:

Obrazac 1 - Obrazac za prijavu za članove izborne komisije na fakultetu/ Akademiji umjetnosti
Obrazac 2 - Obrazac za prijavu za izbor članova Studentskog parlamenta Univerziteta u Banjoj Luci
Obrazac 3 - Obrazac za orijavu za izbor članova u nastavno-naučno/ Umjetničko vijeće fakulteta/ Akademije umjetnosti

UBUNTU gitarfest / 30.11 - 02.11.2019

Webp.net resizeimage 42

Ubuntu Gitarfest je jedinstven događaj koji promoviše gitarski zvuk. Kao takav namijenjen je i širokoj publici i vrhunskim gitaristima, i pedagozima i njihovim učenicima i studentima, kao i graditeljima gitare.
Da bi svi oni našli svoju „gitarsku nišu“, program Festivala osmišljen je raznoliko.
Centralni događaj predstavljaju dva večernja koncerta na kojima će nastupiti solisti Jure Cerkovnik (subota, 30. novembar) i Goran Krivokapić (nedjelja, 1. decembar). Obojica su visoko etablirani u svijetu gitarske muzike. Goran Krivokapić je 2006. osvojio najviše svjetsko gitarsko priznanje, nagradu GFA u Monteralu, koja mu je otvorila vrata svih svjetskih dvorana. Jure Cerkovnik osvojio je preko 17 gitarističkih priznanja na različitim takmičenjima. Završio je tri postdiplomska studija za muzičku pedagogiju i izvođaštvo.
Treće koncertno veče predstaviće pobjednike takmičenja iz kategorija osnovnih i srednjih muzičkih škola. Tad će nastupiti i Boris Popović, mlada nada muzičke gitarske scene RS.
Na dnevnom programu organizovaće se masterklasovi, takmičenja, predavanje i promocija gitare kao instrumenta.
Masterklasovi su poseban vid gitarske obuke, pri kojoj gitarista sat vremena provede sa polaznikom, sluša njegovo sviranje i pomaže mu da svoj muzički izraz unaprijedi. Masterklasove će održati Goran Krivokapić, Jure Cerkovnik, Zoran Krajišnik, Darko Karajić, Belma Tuzović-Mujkić, Medina Arnautović, Stevan Jović, Igor Motl, Sandra Santrač, Nataša Jokić, Violeta Lučić i Sunčica Trkulja.
Takmičenje se organizuje u pet kategorija, za osnovne i srednje muzičke škole. Članovi žirija biće profesori sa muzičkih akademija iz Novog Sada i Beograda, i iz srednjih muzičkih škola iz Sarajeva, Bihaća, Šapca, Prijedora i Banjaluke.

Program Festivala:

Večernji program Festivala:

Banski dvor, 30.11.2019.
u 20.00 časova Banski dvor, 1.12.2019.
u 20.00 časova Muzej savremene umjetnosti RS, 2.12.2019. u 18.00 časova

Jure Cerkovnik, solistički koncert

Goran Krivokapić, solistički koncert

Koncert pobjednika takmičenja i Borisa Popovića;

Dodjela nagrada i svečano zatvaranje Festivala

Dnevni program Festivala:

Muzička škola Vlado Milošević, Akademija umjetnosti, 30.11-2.12. masterklasovi, radionice, predavanje i promocija gitare kao instrumenta

 

 

Kolokvijum: IMITACIJE

Pozivamo Vas da pogledate kolokvijum IMITACIJE iz predmeta Gluma II godina, klasa prof. Elene Kostić, sutra 26.11.2019. godine drugi sprat Akademije umjetnosti učionica broj 7 sa početkom u 17.00 časova.

Strana 1 od 149