Poziv na onlajn kreativnu radionicu Umjetnost-komunikacija-mediji

Posjetite radionicu Umjetnost-komunikacija- mediji! Ova onlajn radionica organizuje se u cilju usavršavanja znanja i vještina u ključnim oblastima vašeg profesionalnog umjetničkog delovanja. Brendirajte svoju umjetnost, naučite trikove uspješne komunikacije u medijima, osvojite prostor na „mreži“ i kreirajte projekte.

Predavači: dr Goran V. Janković, dr Ira Prodanov Кrajišnik, dr Milan Milojković i dr Sanda Dodik.

Onlajn radionicu možete posjetiti od 1. do 10. juna na platformi TRELLO. Učešće je BESPLATNO!

Prijave za radionicu slati na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.                       7.0 Umjetnost komunikacija mediji

Veliki uspjeh Mirjane Preradović na Međunarodnom bijenalu grafike, Tajvan 2020.

Rad (grafika pod nazivom 'Кino Кozara") Mirjane Preradović, studentkinje drugog ciklusa studija na smjeru za Grafiku izabran je za izlaganje u jakoj konkurenciji na Međunarodnom bijenalu grafike, Tajvan 2020. 

Na Međunarodnom bijenalu grafike R.O.C. 2020. u organizaciji Nacionalnog Muzeja Likovnih umjetnosti Tajvan na konkurs je prijavljeno 1220 grafika iz 80 zemalja, od kojih je za izlaganje selektovano 166 grafika, među kojima je i rad Mirjane Preradović.
Otvaranje ceremonije i dodjela nagrada predviđena je u julu, a izložba će biti otvorena od jula do septembra 2020. godine. Više na ovom linku. 

Kino Kozara

Odluke Senata Univerziteta u Banjoj Luci

dluka Senata Univerziteta u Banjoj Luci:

Organizacione jedinice Univerziteta u Banjoj Luci će organizovati ispitne rokove od 08.06.2020. do 30.10.2020. godine.

Ispiti će se održavati u pet ispitnih rokova i osam termina, uz mogućnost korišćenja subota, i to:
1) aprilski ispitni rok, u periodu od 08.06.2020. do 19.06.2020. godine (1 termin),
2) junsko-julski ispitni rok, u periodu od 29.06.2020. do 25.07.2020. godine (2 termina),
3) avgustovski ispitni rok, u periodu od 17.08.2020. do 29.08.2020. godine (1 termin),
4) septembarski ispitni rok, u periodu od 01.09.2020. do 26.09.2020. godine (2 termina) i
5) oktobarski ispitni rok, u periodu od 01.10.2020. do 30.10.2020.godine (2 termina).

Na sajtu Univerziteta u Banjoj Luci možete pronaći odluke Senata o izmjeni i dopuni akademskog kalendara, organizovanju nastave, organizovanju ispita, te odbrani završnih radova na prvom i drugom ciklusu studija.
Sve odluke možete pogledati na ovom linku.

 

Obavještenje za studente o režimu rada Akademije umjetnosti

Poštovani studenti,

Obavještavamo vas da Studentska služba Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci radi sa studentima prvog ciklusa studija u vremenu od 11.00 do 13.30 časova.

Biblioteka Akademije umjetnosti radi u periodu od 08.00 do 16.00 časova.

Кancelarija prodekana za nastavu radi sa studentima utorkom i petkom od 10.00 do 12.00 časova.

Nastava se i dalje odvija onlajn, a o terminu aprilskog ispitnog roka i nadoknadi pojedinih predavanja i vježbi bićete blagovremeno obaviješteni.

Prilikom dolaska na Akademiju umjetnosti, molimo vas da poštujete propisane epidemiološke mjere (poštovanje socijalne distance, nošenje maski). Hvala.

Obavještenje o prijemnom ispitu

Približava se prvi upisni rok za novu generaciju mladih umjetnika, te će na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci biti organizovani prijemni ispiti na tri studijska programa: Studijskom programu likovnih umjetnosti, Studijskom programu dramskih umjetnosti i Studijskom programu muzičke umjetnosti.

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, u okviru promocije upisa i informisanja maturanata, omogućila je zainteresovanim kandidatima da putem veb sajta Akademije umjetnosti dobiju sve neophodne informacije.

Na sajtu su navedeni smjerovi u okviru tri studijska programa na koje će se vršiti upis studenata za akademsku 2020/21. godinu, te detaljne informacije o uslovima upisa i polaganju prijemnih ispita. Takođe, na sajtu se nalaze kontakti nastavnika i saradnika koji su zaduženi ѕa pojedine smjerove i koji će organizovati grupne ili individualne onlajn konsultacije, pripremnu nastavu i dati kandidatima sve neophodne informacije vezane za prijemni ispit.

DSC 6400

Strana 1 od 5