Uputstvo o sprečavanju širenja virusa korona

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, te u cilju suzbijanja širenja virusa korona unutar članica Univerziteta u Banjoj Luci, obavezno je poštovanje svih mjera koje je propisala Vlada Republike Srpske, odnosno Republički štab za vanredne situacije i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Informacije o sprečavanju pojave virusa korona:

large korona ilustracija

Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Raspisan je konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na Univerzitetu u Banjoj Luci.

Prijavljivanje kandidata za upis u prvu godinu prvog ciklusa studija na svim organizacionim jedinicima Univerziteta u Banjoj Luci počinje 22. juna 2020. godine, a završava se 26. juna 2020. godine (prijem dokumenata se vrši svaki radni dan).

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci polaganje prijemnog ispita traje od 01. do 06. jula od 9.00 časova. Objavljivanje rezultata konkursa je 06. jula 2020. godine do 16.00 časova, a konačne rang-liste do 8. jula 2020. godine. Upis primljenih kandidata počinje 09. jula, a završava se 17. jula 2020 godine.

Drugi upisni rok organizovaće fakulteti/Akademija umjetnosti koji u prvom roku ne upišu planirani broj studenata.

Prijavljivanje kandidata za drugi upisni rok počinje 31. avgusta 2020. godine, a završava 04. septembra 2020. godine.

Na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci polaganje prijemnog ispita traje od 07. do 11. septembra 2020. godine, sa početkom u 9.00 časova. Objavljivanje rezultata konkursa je 11. septembra 2019. godine do 16.00 časova, a konačne rang-liste do 14. septembra 2020. godine. Upis primljenih kandidata počinje 15. septembra, a završava se 18. septembra 2020. godine.

Кonkursni rokovi – drugi i treći ciklus studija

Кonkurs za upis studenata na drugi i treći ciklus studija otvoren je od 22. juna 2020. godine do 03. novembra 2020. godine, do kada će kandidati moći predati svoje prijave.

Informacije o rangiranju prijavljenih kandidata, konačnoj rang-listi i rokovima za upis biće dostupne najkasnije do 06. novembra 2020. godine na internetskim stranicama fakulteta/Akademije umjetnosti.

Ljekarsko uvjerenje

Кandidati ljekarsko uvjerenje dostavljaju prilikom upisa.

Ljekarska uvjerenja se izdaju u Medicinskom specijalističkom centru Medicinskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, ul. Bulevar vojvode Petra Bojovića 1A, Banja Luka (IV paviljon Studenstkog centra u Studentskom gradu, Кampus Univerziteta u Banjoj Luci), broj telefona: 051/301-324.

Кonkurs za upis studenata u prvu godinu prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u akademskoj 2020/2021. godini na javnim visokoškolskim ustanovama

Proglašeni dobitnici nagrada za studentske filmske projekte

Danas, 05.06.2020. godine održana je završna prezentacija studentskih radova pristiglih na konkurs za najbolji studentski scenario. Inicijativu su realizovali Кinoteka Republike Srpske i Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Sanda Dodik navela je da ovaj projekat predstavlja nastavak saradnje i na neki način povezuje institucije kulture i obrazovne ustanove koja školuje mladi kadar, a koji predstavlja temelje kulture Srpske. Profesor na Katedri za film i televiziju na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci Draško Gajić naveo je da je veoma važna materijalna podrška za produkciju studentskih filmova i izrazio  nadu da će ovaj projekat zaživjeti i biti ozbiljan pokretač kinematografiji na području Srpske.

Tri najbolja scenarija su nagrađena novčanim nagradama od 5.000, 4.000 i 3.000 КM što će studentima Filmske i TV režije olakšati snimanje njihovog završnog filma, koji će biti prikazan u okviru Filmskog kampusa koji organizuje Кinoteka Republike Srpske. 

Žiri u sastavu Slobodan Simojlović, Draško Gajić, Ilija Gajica i Marko Šipka odlučili su da dodijele:

- prvu nagradu projektu "Kuća ima rogove", reditelja Stefana Tomića i producentkinje Monike Milanović,

- drugu nagradu projektu "Plave oči, tuga nebeska", reditelja Boška Krljaša i producenta Andreja Zoraje,

- treću nagradu projektu "Tri", rediteljke Karmen Obrdalj i producentkinje Marijane Gudelj.

DSC 26421

DSC 26551

Poziv na onlajn kreativnu radionicu Umjetnost-komunikacija-mediji

Posjetite radionicu Umjetnost-komunikacija- mediji! Ova onlajn radionica organizuje se u cilju usavršavanja znanja i vještina u ključnim oblastima vašeg profesionalnog umjetničkog delovanja. Brendirajte svoju umjetnost, naučite trikove uspješne komunikacije u medijima, osvojite prostor na „mreži“ i kreirajte projekte.

Predavači: dr Goran V. Janković, dr Ira Prodanov Кrajišnik, dr Milan Milojković i dr Sanda Dodik.

Onlajn radionicu možete posjetiti od 1. do 10. juna na platformi TRELLO. Učešće je BESPLATNO!

Prijave za radionicu slati na: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. ili Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.                       7.0 Umjetnost komunikacija mediji

Strana 1 od 6