Sedmica japanskog filma / Dom omladine

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banja Luci u saradnji sa Ambasadom Japana u BiH, od 21.do 24. marta 2019. godine organizuje Sedmicu japanskog filma.
 
Filmovi su titlovani na engleski jezik, a prikazuju se u Domu omladine u Banjoj Luci u terminu od 19,00 časova.
 
Riječ je o projekciji četiri ostvarenja iz japanske produkcije u 2017.godini,  s fokusom na teme koje se tiču mladih i njihovog mjesta u svijetu današnjice.
 
Ulaz je besplatan.

U prilogu je program projekcija.

 

poster pdf 2 page 001

Ministar prosvjete i kulture posjetila Akademiju umjetnosti

Mr Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, 26.2.2019. godine, posjetila  je Akademiju umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, gdje je sa rukovostvom Akademije razgovarala o budućim aktivnostima. Trivićeva je tokom posjete Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, rekla da resorno ministarstvo radi na legislativi o sprovođenju Zakona u kulturi i da je u pripremi izrada pravilnika o uvođenju registra samostalnih umjetnika i samostalnih stručnjaka u kulturi.
 
"Registar samostalnih umjetnika i samostalnih stručnjaka u kulturi dovešće do toga da znamo koji su to samostalni umjetnici, odnosno samostalni stručni radnici u kulturi, odnosno sa kakvim kapacitetima raspolažemo u Republici Srpskoj", rekla je Trivićeva novinarima nakon sastanka i posjete Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. 
 
Prof. dr Sanda Dodik, dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci,  rekla je da Akademija ove godine proslavlja 20 godina postojanja i rada, ističući da je Akademija iznjedrila veliki broj profesionalaca i postavila temelje profesionalnog umjetničkog života u Republici Srpskoj. 
 
Dodikova je naglasila da je vrlo važno postaviti temelje i dati dalje smjernice i uputiti na mogućnosti ozbiljnije saradnje i ozbiljnijih projekata svršenih studenata sa Ministarstvom prosvjete i kulture, ali i na nivou čitave Republike Srpske. 
 
Prema njenim riječima, Akademija umjetnosti trenutno ima oko 400 studenata, a osim što se bavi nastavnim procesom koji je u fokusu, Akademija radi i niz projekata koji se odnose na muzičku, likovnu i dramsku umjetnost. 
 
"Na neki način pokušavamo da damo jedan nivo, dignitet i profesionalizam svemu onome što se dešava u gradu, da na neki način vučemo liniju profesionalizma i da, zapravo, damo sve ono što je najkvalitetnije, a što smo iznjedrili kroz naš nastavni proces", zaključila je Dodik.
 
Sastanku su prisustvovali i: Tanja Đaković, pomoćnik ministra za kulturu, mr Mario Ćulum, prodekan za nastavu, mr Mladen Miljanović, prodekan za umjetnost i međunarodnu saradnju i mr Draško Gajić, rukovodilac SP dramskih umjetnosti.

trivicdodik1

 

 

USPJEH STUDENATA SMJERA GRAFIČKI DIZAJN AKADEMIJE UMJETNOSTI U BANJA LUCI

Na svečanom otvaranju iѕložbe 8. Svjetsko bijenale studentskog plakata u organizaciji Akademije umetnosti u Novom Sadu koja je otvorena u srijedu, 20. februara  2019. godine u galeriji Кulturna stanica ”Svilara” u Novom Sadu uvršteni su radovi sadašnnjih i bivših studenata smjera Grafički dizajn Akademije umjetnosti  u Banjoj Luci. U konkurenciji od preko 2.200 radova studenata iz cijelog svijeta na izložbi su prezentovani radovi studenata Stefana Mijića, Danijela Jankovića, Damira Omića, Milene Ivić i Teodora Terzića, a u uži izbor su ušli i plakati Nine Ninković, Ane Grubor i Severina Кesića. Na otvaranju izložbe svoj osvrt na ulogu i značaj Svjetskog bijenala studentskog plakata je dao i prof. dr Siniša Vidaković sa Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Izložba sa 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata će tradicionalno biti predstavljena banjalučkoj publici u okviru programa ”Dana Vlade S.Miloševića 2019” u aprilu mjesecu ove godine.
 
Više informacija kao i izabrani radovi studenata se mogu vidjeti na sajtu 8. Svjetskog bijenala studentskog plakata.

http://www.studentbiennial-ns.com/2018/index2018.php?kojaStranica=Selected%20for%20exhibition

Bienalle Poster 2019

2.Slika 2 sa otvaranja

3.Slika 3 sa otvaranja

Naučni skup "Vlado S. Milošević 2019" / Prijava teme

Pozivamo Vas da uzmete učešće u radu naučnog skupa ''Vlado S. Milošević: etnomuzikolog, kompozitor i pedagog'' koji će se održati 12. i 13. aprila 2019. u Banjoj Luci. 

Prijave tema sa sažetkom do 250 riječi i ključnim riječima (do 5), kao i kratke biografije, treba dostaviti do 31. januara 2019. godine na adresu:

Simpozijum Akademija umjetnosti –Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

U prilogu se nalazi pozivno pismo sa neophodnim informacijama, kao i obrazac za prijavu.

 
 

Strana 1 od 3