:

18. Godišnja izložba studentskih radova studenata Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci organizuje završnu izložbu studentskih radova, koja će se održati 19.06.2019. godine u Univerzitetskom gradu sa početkom u 20.00 časova

Webp.net resizeimage 31

 

Godišnja izložba radova studenata Akademije umjetnosti u znaku humanosti.
 
Godišnja izložba radova studenata studijskog programa likovnih umjetnosti Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci ove godine ima humanitarni karakter. 
 
Otvaranje izložbe koja se ove godine organizuje 18. put, planirano je za srijedu, 19. juna 2019. godine, u 20.00 časova ispred zgrade Akademije umjetnosti. 
Sredstva koja će se ovom prilikom prikupiti od prodaje studentskih radova biće uplaćena za pomoć istraživačkom radu na usavršavanju lijeka za Laforinu bolest. Reprodukcije grafika i fotografija će se prodavati po simboličnoj početnoj cijeni od pet konvertibilnih maraka. 
 
Pozivamo sve nastavnike, saradnike, studente i administrativno osoblje Univerziteta u Banjoj Luci da prisustvuju ovom događaju i kupe radove jer na taj način pomažu ovu humanitarnu akciju.
Inače, ova izložba je jedan od najvažnijih umjetničkih događaja koje tradicionalno organizuje Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci, i to je jedinstvena prilika da se na jednom mjestu vide radovi studenata slikarstva, grafike, grafičkog dizajna i intermedijalnih umjetnosti, a najbolji od njih biće i nagrađeni.
 
Projekcija dokumentarnog filma  „Lica Lafore“
Iste večeri, u 21.00 čas, na platou ispred Filozofskog fakulteta biće prikazan i dokumentarni film „Lice Lafore“, autora Denisa Bojića. Riječ je o filmu koji govori o borbi banjolučke porodice Gajić za pronalazak lijeka za Laforinu bolest.