:

Na Univerzitetu počinje učenje na daljinu

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

U novonastaloj situaciji prouzrokovanom pojavom virusa korona, na organizacionim jedinicama Univerziteta u Banjoj Luci, od 23. marta 2020. godine počinje izvođenje nastave po sistemu učenje na daljinu.

Naime, Univerzitet u Banjoj Luci je u proteklom periodu obavio pripreme za korišćenje platforme za elektronsko učenje Google Clasroom. Pored Google Classrom, za učenje na daljinu dostupna je i platforma Hangouts Meet, ali i niz drugih platformi za ovakve vidove učenja.
Putem navedenih platformi, poštujući autorska prava, studentima je moguće osigurati nesmetan pristup prezentacijama koje se koriste u nastavnom procesu, riješenim zadacima, studijama slučaja, audio i video zapisima, te i drugim materijalima potrebnim za realizaciju nastavnog procesa. Na internet stranici Univerziteta, nalaze se jasna upustva za korišćenje platforme Google Clasroom, a koja se mogu pročitati ovdje.

Inače, studenti sve precizne informacije o načinu praćenja nastave mogu dobiti na internet stranicama fakulteta, gdje su dostupne važne informacije. Takođe, postoji mogućnost i konsultacija studenata sa nastavnicima, a koju je između ostalog moguće vrišti putem elektronske pošte. Naime, studentima su na raspolaganju predmetni nastavnici i saradnici, a koje mogu kontaktirati na adresu elektronske pošte koja se sastoji od sljedećih podataka: ime i prezime nastavnika ili saradnika, te domena fakulteta/univerziteta (npr. Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.). Studentima je na raspolaganju i adresar Univerziteta u Banjoj Luci, a u kojem su takođe navedene adrese elektronske pošte nastavnika i saradnika. Adresar se nalazi ovdje.
Podsjetimo, odluka o organizovanju ovog oblika nastave, donesene je na osnovu Instrukcije Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske, kojom je omogućeno praćenje nastavnog procesa na daljinu.

učenje na daljinu ilustracija