:

Studentima besplatan internet za učenje na daljinu

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Studentima Univerziteta u Banjoj Luci koji nemaju pristup internetu, u narednom periodu biće omogućen besplatan pristup internetu za potrebe učešća u nastavnom procesu na daljinu.
Da bi studentima bio omogućen besplatan pristup internetu za potrebe učešća u nastavnom procesu na daljinu, potrebno je da popune formular koji se nalazi na internet stranici Univerziteta u Banjoj Luci. Prijave su moguće do srijede, 1. aprila 2020. godine, a formular se nalazi ovdje.
Podsjetimo, ranije je ministar za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske Srđan Rajčević, donio Instrukciju broj: 1902/616-7-1/20 od 16. marta 2020. godine o omogućavanju praćenja nastavnog procesa na daljinu, u vrijeme primjene Naredbe broj 19.02/616-7/20 od 10. marta 2020. godine. S ciljem, da se svim studentima omogući pristup internetu za potrebe onlajn nastave, ministar Rajčević je postigao dogovor sa direktorom kompanije „M:tel“ Markom Lopičićem da se u saradnji sa ovom kompanijom obezbijedi besplatan internet za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj, a koji nemaju pristup internetu.