:

Poziv na učešće u međunarodnom projektu "Kako ja vidim budućnost"

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Studenti Diplomskog sveučilišnog studija Ilustracija na Odsjeku za vizualne i medijske umjetnosti Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku (www.uaos.unios.hr) pod mentorstvom vanr. prof. art. Stanislava Marijanovića pokrenuli su međunarodni projekat Kako vidim budućnost / How I See the Future.

Cilj projekta je da studenti pomoću vizualnog umjetničkog medija, služeći se sopstvenim senzibilitetom i maštom, prikažu lični pogled na budućnost kako bi se podstakli na uključivanje u donošenje odluka važnih za oblikovanje svijeta (njihove) sutrašnjice.

Studentski radovi prikupljaju se putem web stranice www.howiseethefuture.com na kojoj se nalaze sva potrebna uputstva i putem koje se Projekat realizuje. Oni će u okviru organiizovanih projekcija biti sistematski predstavljani javnosti. Pozivi na učestvovanje ciklički će se obnavljati, a kada Projekat akumulira više od 500 radova, oblikovaće se i digitalni, virtualni muzej.

Predviđeno je da prvo predstavljanje ovog projekta, s pomoću projekcije pristiglih studentskih radova, bude u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu (www.gkd.hr) tijekom 8. hrvatskog bijenala ilustracije. Riječ je o izložbi s međunarodnim ugledom koja će biti otvorena 2. juna 2020. godine. Više pojedinosti o svemu možete saznati iz priloženog Poziva na učestvovanje kao i na stranici howiseethefuture.com putem koje se Projekat i realizuje.