:

Proglašeni dobitnici nagrada za studentske filmske projekte

Купить СНПЧ А7 Кемерово, оперативная доставка

Danas, 05.06.2020. godine održana je završna prezentacija studentskih radova pristiglih na konkurs za najbolji studentski scenario. Inicijativu su realizovali Кinoteka Republike Srpske i Akademija umjetnosti u Banjoj Luci, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci Sanda Dodik navela je da ovaj projekat predstavlja nastavak saradnje i na neki način povezuje institucije kulture i obrazovne ustanove koja školuje mladi kadar, a koji predstavlja temelje kulture Srpske. Profesor na Katedri za film i televiziju na Akademiji umjetnosti u Banjoj Luci Draško Gajić naveo je da je veoma važna materijalna podrška za produkciju studentskih filmova i izrazio  nadu da će ovaj projekat zaživjeti i biti ozbiljan pokretač kinematografiji na području Srpske.

Tri najbolja scenarija su nagrađena novčanim nagradama od 5.000, 4.000 i 3.000 КM što će studentima Filmske i TV režije olakšati snimanje njihovog završnog filma, koji će biti prikazan u okviru Filmskog kampusa koji organizuje Кinoteka Republike Srpske. 

Žiri u sastavu Slobodan Simojlović, Draško Gajić, Ilija Gajica i Marko Šipka odlučili su da dodijele:

- prvu nagradu projektu "Kuća ima rogove", reditelja Stefana Tomića i producentkinje Monike Milanović,

- drugu nagradu projektu "Plave oči, tuga nebeska", reditelja Boška Krljaša i producenta Andreja Zoraje,

- treću nagradu projektu "Tri", rediteljke Karmen Obrdalj i producentkinje Marijane Gudelj.

DSC 26421

DSC 26551