Xpert Slider lat

Dramske umjetnosti

Studijski program

Likovne umjetnosti

Studijski program

Muzička umjetnost

Studijski program
:

Prijemni ispiti

likovni 2

Informacije o prijemnim ispitima za upis u akademsku 2020/21. godinu...

Opširnije

Ispitni rokovi

kamera 1

Ispitni rokovi u akademskoj 2019/20. godini...

Opširnije

Vijesti

Ispitna predstava

Ispitna predstava "Scenska mnogolikost"

U srijedu, 14. 10. 2020. god. u Gradskom pozoristu "Jazavac", odigrana je ispitna predstava "Scenska mnogolikost", trece godine glume u klasi vanr. prof. Elene Trepetove Kostić. Scenski pokret potpisuje mr…
Uputstvo za aktivaciju studentskog mejla - I godina

Uputstvo za aktivaciju studentskog mejla - I godina

Studentima prve godine prvog ciklusa studija omogućeno je korištenje Google imejl platforme i kreiran je imejl nalog na internet domenu Fakulteta. Imejl adresa studenta pravljena je na principu ime.prezime@student.au.unibl.org (engleski…
Preporuke Instituta za javno zdravstvo RS za održavanje nastave u toku pandemije C0VID-19

Preporuke Instituta za javno zdravstvo RS za održavanje nastave u toku pandemije C0VID-19

Preporuke Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, za održavanje nastave na visokoškolskim ustanovama u Republici Srpskoj u toku pandemije C0VID-19 uz primjenu protivepidemijskih mjera.
Uputstvo o sprečavanju širenja virusa korona

Uputstvo o sprečavanju širenja virusa korona

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju, te u cilju suzbijanja širenja virusa korona unutar članica Univerziteta u Banjoj Luci, obavezno je poštovanje svih mjera koje je propisala Vlada Republike Srpske,…
Obilježavanje Svjetskog dana muzike 2020. godine

Obilježavanje Svjetskog dana muzike 2020. godine

Kao i svake godine, Akademija umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci obilježiće Svjetski dan muzike 21. juna. Kako se epidemiološka situacija nažalost pogoršava, zbog zaštite naših studenata odlučili smo da ove…

19. GODIŠNJA IZLOŽBA RADOVA STUDENATA AКADEMIJE UMJETNOSTI JE OTVORENA

Tradicionalna završna izložba radova studenata Akademije umjetnosti otvorena je 14. oktobra 2020. godine na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci.

19. godišnja izložba je dobar način da Akademija umjetnosti pokaže talenat i kreativnost nove generacije mladih umjetnika, kojima će uručene nagrade biti podsticaj za dalji rad i napredak. Na izložbi su predstavljeni radovi preko 140 studenata sa studijskog programa Likovnih umjetnosti, odnosno smjerova: Slikarstvo, Grafika, Intermedijalna umjetnost, Grafički dizajn, Fotografija и iz oblasti Metodike likovne kulture.

IMG 36420


Na samom otvaranju prisutnima se obratila dekan Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci prof. dr Sanda Dodik koja je otvorila izložbu te pohvalila rad profesora i studenata.
„Akademija umjetnosti svih prethodnih 18. godina na kraju svake akademske godine u mjesecu junu predstavlja radove studenata. Nažalost ove godine zbog trenutne epidemiološke situacije nismo bili u mogućnosti da realizujemo izložbu u predviđenom periodu pa smo je organizovali na početku nove akademske godine. U svakom slučaju kolege i ja smo zadovoljni i srećni što smo uspijeli relaizovati izložbu na ovakav način, da zapravo predstavimo radove studenata javnosti i banjalučkoj publici, da pokažemo da smo u ovim kritičnim okolnostima uspjeli da radimo na svim studijskim programima. Čestitam svim kolegama i studentima na uspješno organizovanoj izložbi i želim vam sreću u daljem radu, a naše sugrađane pozivam da pogledaju izložbu.“ – izjavila je je dekan dr Sanda Dodik.


Takođe svim prisutnima obratila se i kordinator 19. godišnje izložbe docent Borjana Mrđa, koja je čestitala svim studentima koji su nagrađeni od strane institucija iz oblasti kulture i Akademije umjetnosti.
„Ovim dokazujemo da potpuno utičemo na kulturni život Grada Banja Luke i šire, tj. cijele regije, što jeste cilj Akademije umjetnosti, da ne bude samo institucija koja školuje studente već i buduće umjetnike koji uveliko mijenjaju svoje okruženje i svoj kulturni prostor.“ – izjavila je docent Borjana Mrđa.

Izlozba 1


Nagrade su dodijelili Muzej savremene umjetnosti Republike Srspke, Banski dvor - Кulturni centar, Galerija „Sreten Stojanović“ iz Prijedora, Muzej Кozara iz Prijedora, Galerija UDAS, Кulturni obrazovni centar Laktaši, Art klub Prostor, Zavičajni muzej Gradiška.

Imena svih nagrađenih studenata možete pogledati ovdje.

Pozivamo sve zainteresovane da pojedinačno ili u manjim grupama posjete izložbu poštujući sve epidemiološke mjere opreza svakim radnim danom u prostorijama Akademije umjetnosti i na Filozofskom fakultetu.


Izložba je otvorena do 31. novembra 2020. godine.

Banner02

Stud AVP banner