Skip to content

Конкурс за стипендије фондације ,,Студеница"

Фондација Студеница је и ове године расписала конкурс за стипендирање студената који је отворен до 15. октобра 2022. године. 

Право да конкуришу имају српски студенти који студирају у Републици Србији, као и они који студирају у Републици Српској, односно БИХ, Хрватској, Словенији и Црној Гори. На конкурс се могу пријавити студенти завршних година, студенти на мастер студијама, а посебних неколико мјеста биће остављено за бруцоше који показују лидерски потенцијал и друштвено су ангажовани у својој заједници.

Износ стипендије за студенте је 1.500 УС $ на годишњем нивоу. Пријаве на конкурс се врше преко обрасца на сајту Фондације Студеница, на линку.

Фондација Студеница је непрофитна фондација са седиштем у Сједињеним Америчким Државама, основана 1993. године. Фондацију су основали угледни појединци српске дијаспоре у Америци како би помогли интелектуални и економски напредак свога народа и развој друштва у Србији. Фондација Студеница додјељује стипендије студентима из Србије од свог оснивања 1993. године. Поред тога, Студеница је готово истовремено почела и додјелу стипендија студентима из Црне Горе и Босне и Херцеговине, а од 2010. године, у партнерству са Српским привредним друштвом Привредник у Загребу, додјељује и стипендије српским студентима у Хрватској.

С обзиром да у овом периоду и даље трају уписи, слободно напишите очекиване резултате у пољима у којима се они траже.

Услови које кандидати треба да испуне су да су редовни студенти завршних година основних студија или мастер студија акредитоване високошколске установе и уписани у семестар студија за који тражи стипендију, или да су бруцоши. Вреднују се и изузетни академски успеси и изражена потреба за новчаном помоћи, као и искуство у хуманитараним и волонтерским активностима.

Више о условима и процедури пријављивања прочитајте овдје. 

Ове године Фондација Студеница додјелиће стипендије у сарадњи са Српским филантропским удружењем из Њујорка.
 

http://sr.studenica.org/

+38161/1414715

contact@studenica.org

Фондација Студеница