Skip to content
Nataša Jokić, ma

Vanredni profesor, šef katedre

Nataša Jokić (1982, Banja Luka) osnovno i srednje muzičko obrazovanje stiče u Prijedoru u klasi prof. Gojka Rađenovića i Aleksandra Spasojevića. Po završetku srednje škole započinje studije gitare na Akademiji umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci u klasi prof. Zorana Krajišnika, gdje i završava pomenute studije. Godine 2008. odlazi u Štokholm, gdje upisuje master studije na Royal College of Music u klasi prof. Piter-Berlind Karlsona. Tokom master studija bila je stipendista Fonda „Dr Milan Jelić“. 
Usavršavala se na brojnim seminarima i majstorskim kursevima kod svjetski priznatih profesora i umjetnika. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je u BiH, Hrvatskoj, Norveškoj, Švedskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj itd. 

Profesionalno iskustvo

Uža umjetnička-naučna oblast: Reprodukcija muzike - Gitara

Njen pedagoški rad počinje 2003. godine na Odsjeku za gitaru, Akademije umjetnosti u Banjoj Luci. Od 2006. do 2008. godine bila je zaposlena na mjestu asistenta pomenutog odsjeka Akademije umjetnosti u Banjoj Luci i Muzičke akademije u Istočnom Sarajevu. Godine 2010. bira se u zvanje docenta na Akademiji umjetnosti, a od 2016. godine u zvanje vanrednog profesora. 
Aktivno održava koncerte, majstorske kurseve, te učestvuje kao predavač i član žirija na festivalima i takmičenjima u zemlji i inostranstvu. Godine 2019. imenovana je za člana komisije za pisanje Eloborata o relicenciranju Studijskog programa muzičke umjetnosti, kao i člana Stručnog tima za reformu osnovnog i srednjeg vaspitanja i obrazovanja. 
Osnivač je i dio organizacionog tima međunarodnog festivala gitare u Banjoj Luci (Ubuntu Guitarfest), te predsjednik Asocijacije gitarista 102 žice. Jedan je od osnivača orkestra 102 gitarske žice koji djeluje u sastavu Asocijacije gitarista, a sa kojim je realizovala niz projekata kao izvođač i organizator.