Skip to content
Dekan Akademije umjetnosti

 

O manifestaciji

Naučni skup „Vlado S. Milošević: etnomuzikolog, kompozitor i pedagog – Tradicija kao inspiracija“ održava se u  aprilu mjesecu u organizaciji Akademije umjentosti Univerziteta u Banjoj Luci, Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske i Muzikološkog društva Republike Srpske, u sklopu manifestacije Dani Vlade S. Miloševića.

Nučni skup i tematski Zbornik radova kao njegov integralni dio su kategorisani od strane Ministarstva za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Republike Srpske

 

PROGRAM: Dani „Vlade S. Miloševića" 2021

 

01.

Istorijat

Prvi naučni skup je održan 20. aprila 2001. godine povodom stogodišnjice od rođenja Vlade Miloševića i okupio je značajne stručnjake regiona, prvenstveno iz oblasti Etnomuzikologije i Muzikologije. Naučni skup je primarno obrađivao teme vezane da djelovanje akademika Vlade Miloševića kao etnomuzikologa, kompozitora i pedagoga. 

02.

Prijava radova

Od 2010. godine naučni skup je definisan sa šire postavljenom temom koja pruža mogućnost prijave radova veoma širokog spektra Vlado S. Milošević- etnomuzikolog, kompozitor i pedagog – Tradicija kao inspiracija. Od tada naučni skup okuplja značajne učesnike iz četiri muzičke oblasti: Muzikologija, Etnomuzikologija, Muzička teorija i Muzička pedagogija. Svi naučni skupovi su propraćeni štampanjem Zbornika radova, koji izlazi nakon održanog naučnog skupa.

Dani Vlade S. Miloševića

Promo video iz 2019. godine

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije