Skip to content

Konkurs za stipendije fondacije ,,Studenica"

Konkurs za stipendije fondacije ,,Studenica"

Fondacija Studenica je i ove godine raspisala konkurs za stipendiranje studenata koji je otvoren do 15. oktobra 2022. godine. 

Pravo da konkurišu imaju srpski studenti koji studiraju u Republici Srbiji, kao i oni koji studiraju u Republici Srpskoj, odnosno BIH, Hrvatskoj, Sloveniji i Crnoj Gori. Na konkurs se mogu prijaviti studenti završnih godina, studenti na master studijama, a posebnih nekoliko mjesta biće ostavljeno za brucoše koji pokazuju liderski potencijal i društveno su angažovani u svojoj zajednici.

Iznos stipendije za studente je 1.500 US $ na godišnjem nivou. Prijave na konkurs se vrše preko obrasca na sajtu Fondacije Studenica, na linku.

Fondacija Studenica je neprofitna fondacija sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, osnovana 1993. godine. Fondaciju su osnovali ugledni pojedinci srpske dijaspore u Americi kako bi pomogli intelektualni i ekonomski napredak svoga naroda i razvoj društva u Srbiji. Fondacija Studenica dodjeljuje stipendije studentima iz Srbije od svog osnivanja 1993. godine. Pored toga, Studenica je gotovo istovremeno počela i dodjelu stipendija studentima iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine, a od 2010. godine, u partnerstvu sa Srpskim privrednim društvom Privrednik u Zagrebu, dodjeljuje i stipendije srpskim studentima u Hrvatskoj.

S obzirom da u ovom periodu i dalje traju upisi, slobodno napišite očekivane rezultate u poljima u kojima se oni traže.

Uslovi koje kandidati treba da ispune su da su redovni studenti završnih godina osnovnih studija ili master studija akreditovane visokoškolske ustanove i upisani u semestar studija za koji traži stipendiju, ili da su brucoši. Vrednuju se i izuzetni akademski uspesi i izražena potreba za novčanom pomoći, kao i iskustvo u humaniranim i volonterskim aktivnostima.

Više o uslovima i proceduri prijavljivanja pročitajte ovdje. 

Ove godine Fondacija Studenica dodeliće stipendije u saradnji sa Srpskim filantropskim udruženjem iz Njujorka.

http://sr.studenica.org/

+38161/1414715

contact@studenica.org

Fondacija Studenica