Skip to content

Изложба Данијеле Михић „Игре и трансформација“

Изложба Данијеле Михић „Игре и трансформација“

У Галерији Плус у петак 11. јуна у 19.00 часова отворена је изложба Данијеле Михић „Игре и трансформација“.

Умјетница Данијела Михић добитница је прошлогодишње награде Музеја савремене умјетности Републике Српске на Изложби завршне године студијског програма Ликовних умјетности Академије умјетности у Бањој Луци. Од 2001. године кустоси Музеја додјељују награду за најбољи завршни рад на четвртој години студијског циклуса, а од 2017. године постаје пракса да са освојеном наградом умјетник/умјетница добије прилику за организацију изложбе у Галерији Плус и то у термину који се поклапа са завршном изложбом студената Академије умјетности у Бањалуци.

Данијела Михић се издвојила по изузетном таленту и лакоћи експериментисања са различитим медијима путем којих изражава свој умјетнички потенцијал. У раду ове умјетнице препознаје се јасно дефинисан и аутентичан визуелни израз, а њено поље интересовања су цртеж, сликарство, stop-motion анимација и луткарство. У радовима се бави преиспитивањем разноликости идентитета – како сопственог, тако и идентитета особа из свог непосредног окружења и самог друштва, а главни мотиви су јој портрет и аутопортрет.
На изложби ће бити представљене серије слика Лица/Faces (2019/2020), stop-motion анимације и њихове сценографије (2020), те нова серија слика – Данас сам… (2021).

Данијела Михић је рођена 1997. године у Бањој Луци. Дипломирала је на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, смјер Сликарство, 2020. године. Учествовала је на неколико колективних изложби те је добитница више награда за најбољи рад. Била је финалисткиња награде ЗВОНО (Young Visual Artist Award) за најбољег савременог умјетника/цу у БиХ за 2020 годину.

Изложба ће бити отворена до 30. јула 2021. године.

Галерија

Погледајте доступне фотографије