Skip to content

Комеморација поводом смрти проф. др Горана В. Јанковића

Комеморација поводом смрти проф. др Горана В. Јанковића

Комеморација поводом смрти проф. др Горана В. Јанковића, биће одржана 20. маја 2021. године у 13 часова у Камерној сали Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци.

Др Горан В. Јанковић, ванредни професор на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, преминуо је у Бањој Луци 18. маја 2021. године у 64. години.

Горан В. Јанковић, рођен 26. јануара 1957. године у Подгорици. На Економском факултету Универзитета у Бањој Луци дипломирао 1979. године, а на истом факултету и магистрирао 2004. године. На Економском факултету Универзитета у Сарајеву 2010. године стекао звање доктора економских наука одбраном рада под називом „Брендирање државе – теоријски и практични аспекти“.

Accademiu di Belle Arti у Венецији уписао је 1981. године у класи познатог италијанског сликара Емилија Ведове. Дипломирао на Accademiа di Belle Arti – Brera, Милано на одсјеку за сликарство 1986. године. Стручно усавршавање наставио на Академији лепих уметности у Београду, гдје je 2013. године стекао звање мастер ликовни умјетник. Након тога, завршио је мастер студиј на Академији уметности у Новом Саду на смјеру Примењена уметност и дизајн 2018. године.

На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци је био ангажован од 2011. године, гдје је био руководилац студијског програма Ликовне умјетности на Академији умјетности од априла 2012. године до септембра 2013. године, те шеф Катедре за графички дизајн на студијском програму Ликовне умјетности од септембра 2014. године. На Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, обављао је и дужност продекана за умјетност и међународну сарадњу.

За преко 30 година рада у области ликовних, визуелних умјетности и дизајна учествовао је у низу пројеката из области умјетности и културе, те излагао на бројним самосталним и колективним изложбама у земљи и иностранству. Добитник је више признања и награда из области оглашавања и графичког дизајна.

 

Сахрана ће се обавити у петак, 21.05.2021. године у 13.00 часова на Централном градском гробљу у Врбањи.