Skip to content

Oдржани концерти лауреата прошлогодишњег такмичења ,,Урош Пешић"

Oдржани концерти лауреата прошлогодишњег такмичења ,,Урош Пешић"

Синоћ су по завршетку такмичарског програма Другог међународног музичког такмичења ,,Урош Пешић" у организацији Катедре за гудачке инструменте и Катедре за камерну музику, одржани концерти лауреата прошлогодишњег такмичења у Концертној дворани Културног центра Бански двор.

Најбољи представници Дисциплина Виолина и Камерна музика претходне године били су виолинисткиња Вероника Мона Богић из Београда и трио „Модесто“ (Ања Милутиновић-виолина, Урош Костић-кларинет и Стефан Лопандић-клавир) из Бањалуке.

Идејни творац такмичења, професор Иван Оташевић уручио је дипломе овогодишњим првонаграђеним такмичарима.

Специјалну награду освојили су Василиј Соколовски из Музичке школе „Ватрослав Лисински“ у оквиру прве категорије дисциплине Виолончело Б (класа: проф. Милутин Младеновић), Сергеј Скелеџија из Музичке школе „Исидор Бајић“ из Новог Сада у оквиру друге категорије дисциплине Виолина А (класа: проф. Виталиј Гулијчук) и камерни дуо Деана Симић - флаута и Саша Радоњић - кларинет са Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци у оквиру пете категорије дисциплине Камерна музика (класа: проф. Биљана Јашић-Радовановић).

Честитамо побједницима, награђенима, као и свим учесницима другог дана такмичења.

Фотограф: Дејан Десница

Галерија

Погледајте доступне фотографије