Skip to content

Позив за учешће у европском програму размјене “Ерасмус за младе предузетнике”

Позив за учешће у европском програму размјене “Ерасмус за младе предузетнике”

У Босни и Херцеговини активан програм Erasmus за младе предузетнике (Erasmus for Young Entrepreneurs). Ријеч је о програму прекограничне размјене који пружа прилику младим предузетницима (и онима који желе да то постану) да путују у земље региона и Европске уније и тамо сарађују, уче и стичу искуства од предузетника који успјешно воде своја предузећа. Током боравка у иностранству, млади предузетници раде по унапријед договореном плану посјете који обухвата како усавршавање и развој властите пословне идеје и плана, тако и пружање подршку предузетницима домаћинима у пословима које они обављају. Тако обе стране имају користи од размјене. 

Еда – Агенција за развој предузећа је једна од контакт тачака програма Erasmus за младе предузетнике у БиХ која (потенцијалним) младим предузетницима пружа техничку подршку приликом регистрације у европску базу предузетника, остваривању контакта, проналаску предузетника домаћина, дефинисању плана посјете, а на располагању је током цијелог времена боравка у иностранству. У бази података програма „Erasmus за младе предузетнике“ је регистровано преко 6.600 предузетника домаћина и преко 11.600 младих предузетника из 50 држава, а до сада је успјешно реализовано око 9.400 посјета. 
Студенти који размишљају о покретењу властитог бизниса и имају пословну идеју коју желе да провјере и унаприједе, могу добити више информација о програму и начину пријаве на веб-страници Erasmus for Young Entrepreneurs, као и у промотивним материјалима:
•    EYE – за нове предузетнике
•    EYE – најважније информације

За детаљније информације о учешћу у програму Erasmus за младе предузетнике, можете контактирати Агенцију за развој предузећа Еда, путем имејла eda@edabl.org или телефона 051/300-241.

 

Галерија

Погледајте доступне фотографије