Skip to content

Пројекат ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans

Пројекат ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans

Отворени позив за младе талентоване графичке дизајнере, архитекте, визуелне умјетнике, као и студенте дизајна и архитектуре од 20 до 27 година за учешће у оквиру пројекта ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans

ReCulture је 40-мјесечни пројекат сарадње између земаља Западног Балкана и земаља ЕУ који је основала Kреативна Европа. Циљ пројекта ReCulture: Re-branding of Cultural Institutions in Western Balkans, пројекта који суфинансира Европска унија, јесте подстицање модернизације културних институција Западног Балкана кроз редизајн визуелних идентитета, те увођење савремених алата у њихове комуникацијске праксе. У општем смислу, циљ Reculture пројекат јесте међусекторско повезивање и сарадња културних и креативних индустрија на Западном Балкану и државама чланицама Европске Уније.
Такође, пројекат подржава развој дизајнерске сцене Западног Балкана кроз позив младим дизајнерима из региона да се укључе у рад на редизајну визуелних идентитета.

Учествујући у овом пројекту, група одабраних младих дизајнера са Западног Балкана добиће прилику да блиско сарађују са истакнутим дизајнерима из региона и земаља ЕУ, како би предложили нови, иновативни, ребрендирани визуелни идентитет за неколико културних институција.

Сви дизајнери ће бити под будним оком својих ментора током цијелог пројекта – од почетних скица па до коначног рјешења и израде – те ће имати прилику да раде на креацији визуелних идентитета и комуникацијских алата и њиховом аплицирању на различите формате, креацији амбијенталних и просторних графичких елемената, те дизајну изложби и каталога.
Уз пружање менторских смјерница током свих фаза пројекта и коришћење стечених вјештина и дјеловања на интердисциплинарни начин, одабрани дизајнери треба да обезбједе модеран, иновативан дизајн који ће културним институцијама Западног Балкана помоћи да се додатно повежу са својом публиком и повећају видљивост у цјелини. Такође, овај пројекат подразумијева организацију радионица и конференција широм Западног Балкана.

Више информације о отвореном позиву као и апликацију за учешће на овом пројекту можете пронаћи на сљедећем линку: https://www.recultureproject.eu/open-call