Skip to content

Самостална изложба Дајанe Ћук „Међупростор“

Самостална изложба Дајанe Ћук „Међупростор“

Самостална изложба Дајанe Ћук под називом „Међупростор“ биће отворена у уторак, 1. јуна 2021. године у 19:00 сати у Културном центру УДАС, улица Симе Миљуша бр. 2. Бања Лука.

Изложба ће бити отворена до 19. јуна 2021. године и доступна је за посјетиоце радним даном од 09:00 до 15:30 сати и суботом од 09:00 до 14:00 сати.

Биографија:

Дајана Ћук рођена је 1999. године у Добоју, 2014. уписала средњу Технолошку школу у Бањој Луци. Академију умјетности на смјеру Сликарство уписује 2018. године. Тренутно је на трећој години студија у класи професорице Јелене Каришик. Добитница је главне награде на ликовном конкурсу Конфучијевог института 2021. године. Учествовала је на групном излагању програма „ Арт сцена“ у Дервенти 2020. године.

О раду:

Циклус радова које могу да назовем „Простор“ почели су са реализацијом у априлу 2020. године. Идеја о осликавању простора у ком боравим наметнула се сама као одраз тадашње ситуације са новонасталим вирусом Ковид-19. Затворена данима у истој просторији, натјерало ме да више размишљам о истој. На сликама желим да прикажем свој доживљај атмосфере у кадру који посматрам и који преносим на платно.

Дио ове приче такође су и слике које називам „ Kinder surprise“. Крајем прошле године почела сам са сакупљањем играчкица из киндер јаја. Будући да су почеле да се множе, све више сам размишљала о њима, затим је услиједила потреба да их „оживим“ на платну. У стварности, јако мале и непримјетне, док на платну постају за неколико пута веће и добијају своју дозу живости и покрета. Преклапање свјетлости на шареној пластици ме води дубље у анализу наизглед обичне, минијатурне играче.

Галерија

Погледајте доступне фотографије