Skip to content

Успјеси студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци на такмичењима широм свијета

Успјеси студената Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци на такмичењима широм свијета

Студенти Студијског програма Музичка умјетност Академије умјетности Универзитета у Бањалуци у протеклој академској години наступили су на неколико међународних такмичења, гдје су остварили изузетне резултате. Ријеч је о студентима Kатедре за камерну музику у класи професора Биљане Јашић Радовановић.


Због ситуације везане за вирус корона, ова такмичења су одржана онлајн. Студенти су наступили на такмичењима у Сјеверној Македонији, Србији, Русији и САД.

Награђени студенти ће имати прилику да покажу свој таленат и пред бањалучком публиком, на концерту који ће бити одржан 5. јула, у 20.00 часова, у Вијећници Банског двора.

На такмичењима су наступила три ансамбла, и то трио у саставу Урош Kостић, кларинет, Ања Милутиновић, виолина, и Стефан Лопандић, клавир, затим трио у саставу Деана Симић, флаута, Данило Малешевић, кларинет, и Вукашин Шуваковић, клавир, те дуо гитара у саставу Наталија Цакић и Данило Данчић.


На укупно осам такмичења до сада, ови студенти су освојили осам првих награда, а са такмичења које је одржано у САД још нису пристигли званични резултати.


Студенткиња Ања Милутиновић похађа Мастер студије Академије умјетности Универзитета у Бањалуци, Одсјек за камерну музику, а са својим колегама Стефаном Лопандићем и Урошем Kостићем у град на Врбасу донијела је двије специјалне награде са освојених максималних 100 бодова из Сјеверне Македоније, са Међународног такмичења у Београду специјалну награду, Гран при за дисциплину камерна музика те награду публике. На Интернационалном такмичењу у Москви освојили су прву награду, а резултате са такмичења у САД ишчекују.

Аутор текста: Неда Вукадин

Галерија

Погледајте доступне фотографије