Skip to content

Студентска представа „Пеликан” у Народном позоришту у Београду

Студентска представа „Пеликан” у Народном позоришту у Београду

Испитна представа „Пеликан”, према тексту Аугуста Стриндберга, у режији студента треће године Позоришне режије Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци Соње Јовандић, класа проф. Владана Ђурковића, имала је веома успјешно гостовање на сцени „Раша Плаовић“ Народног позоришта у Београду. Представа је одиграна 4. јуна 2021. године у 20.30 часова.

У реализацији представе искључиво су учествовали студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци. Глумачку екипу чине студенти мастер студија Глуме Јелена Јандрић и Огњен Тодоровић, студенти друге године Глуме Павле Павић, Милица Вокић и Божана Кукило, а за драматуршку обраду текста био је задужен студент друге године Драматиргије Александар Васиљевић.

Ово је био први пут да су студенти Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци имали прилику да једну своју представу одиграју на сцени „Раша Плаовић“. Надамо се да су препуна сала и изузетно позитивне реакције публике послије представе вијесници неких нових скорих гостовања студентских представа са наше Академије на позоришним сценама у региону.

Галерија

Погледајте доступне фотографије