Skip to content

Свечано отварање изложбе „25 година Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци“

Свечано отварање изложбе „25 година Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци“

Академија умјетности Универзитета у Бањој Луци и Музеј савремене умјетности Републике Српске у четвртак, 26. јануара у 19.00 часова отвориће заједничку изложбу којом се прославља важан јубилеј – двадесет пет година од оснивања Академија умјетности у Бањој Луци. 

Обиљежавање ове значајне године за Академију умјетности почиње са изложбом умјетничких дјела свих наставника и сарадника који раде и који су радили на студијском програму Ликовне умјетности чији се умјетнички радови могу посматрати као саставни дио наставног процеса од оснивања Академије умјетности до данас. Изложбена поставка обухватиће радове педест ликовних стваралаца са више од осамдесет дијела која су излагана на регионалним и свјетским изложбама савремене умјетности. 

Изложба радова професора, наставника и сарадника Студијског програма ликовних умјетности организована је заједничком сарадњом Академије умјетности и Музеја савремене умјетности Републике Српске и представља континуитет успјешне сарадње двије институције коју је до сада обиљежило много заједничких изложбених пројеката и едукативних програма.

Академија ће током ове године свој важан јубилеј обиљежити Свечаном академијом, као и низом манифестација и догађаја, те су поред поменуте изложбе у плану и објављивање монографије, традиционални Дани Владе С. Милошевића, Позоришни академски фестивал (ПАФ), Свјетски дан музике као и Годишња изложба радова студената Академије.

Током трајања изложбе у МСУРС посјетиоци могу да очекују бројне пратеће догађаје, као и низ других активности на којима ће учествовати сви студијски програми Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, што укључује представе, концерте, предавања, радионице и друге садржаје, а изложба ће бити отворена до 26. априла 2023. године.