Skip to content

Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti putuje u Niš

Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti putuje u Niš

Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti Banja Luka učestvovaće u svečanostima obilježavanja Dana Univerziteta u Nišu i Međunarodnom festivalu univerzitetskih horova „Horovanje“ koji će se održati u Nišu u periodu od 15. do 18. juna 2022. godine.

Niš je grad sa dugogodišnjom horskom tradicijom i velikim iskustvom u organizaciji horskih festivala (Jugoslovenske, kasnije Niške horske svečanosti, Muzički edikt i dr.)

Ove godine, po prvi put, u organizaciji Studentskog kulturnog centra Niš, održaće se Međunarodni festival univerzitetskih horova „Horovanje“, na kojem će se, zajedno sa domaćim i inostranim horovima, programom prevashodno domaćih autora, predstaviti i Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti Banja Luka. Na ovoj kratkoj turneji predviđeno je da Hor 18. juna nastupi i u Hramu Svetog Save u Beogradu.

Prije odlaska na put u Srbiju, Mješoviti hor Univerziteta i Akademije umjetnosti Banja Luka održaće cjelovečernji koncert u Muzeju Republike Srpske. Кoncert će se održati u utorak,14. juna 2022. godine sa početkom u 20 časova.

Кao solisti na pomenutim koncertima nastupiće: Ana Marković – sopran, Ana Jurić – sopran, Nataša Đurić -sopran, Nenad Nikić-harmonika.

Horom diriguje redovni profesor Nemanja Savić.