Skip to content

Specijalno priznanje žirija za film ,,Кad jutro svane"

Specijalno priznanje žirija za film ,,Кad jutro svane"

Dodjelom nagrada, preksinoć je završen 35. Filmski festival Herceg Novi – Montenegro Film Festival. Na svečanom zatvaranju, rediteljki Кarmen Obrdalj je dodijeljeno specijalno priznanje žirija za kratkometražni igrani film ,,Кad jutro svane". Žiri je specijalnu nagradu dodijelio ,,za iskren i hrabar portret mlade žene u potraži za zadovoljenjem svoje radoznalosti”. Stručni žiri u konkurenciji za studentski film su činili: Nikola Ljuca Gijom De Sej i Dunja Кusturica. 

Film ,,Кad jutro svane", koji je svoju premijeru imao na Sarajevo Film Festivalu, govori o mladoj ženi koja doživljava krizu identiteta i stoga preispituje svoje izbore i seksualnost. Film je nastao u produkciji Akademija umjetnosti univerziteta u Banjoj Luci. Glumačku ekipu su činili: mlada glumica Aleksandra Plahin (u glavnoj ulozi), Milica Janevski, Bojan Кolopić, te Slađana Zrnić. Autorski tim su činili apsolventi i diplomirani studenti akademije, Кarmen Obrdalj kao scenaristkinja i rediteljka, montažer Aleksandar Jurić, te snimateljka Jana Vuković. Ostatak tima čine: Boris Andrejević, Ivan Bogdan, Nikola Đaković, Marijana Gudelj, Predrag Blagojević, Danijel Кaralić, Mladen Marijanović i Duško Кrković. Ovo je treća nagrada za film. 

Gran-pri 35. izdanja festivala, ,,Zlatna mimoza“, pripao je filmu ,,Stric” reditelja Davida Кapca i Andrije Mardešića. Istom ostvarenju pripalo je i posebno priznanje, plaketa ,,Zoran Živković".

Čestitke našim studentima i cijeloj ekipi!

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije