Skip to content

Uspješno i svečano obilježen još jedan Svjetski dan muzike

Uspješno i svečano obilježen još jedan Svjetski dan muzike

Tokom cijelog jučerašnjeg dana, muzikom smo bojili naš grad. Veliki broj učesnika na nekoliko lokacija, uveseljavao je publiku. Manifestaciju su organizovali Akademija umjetnosti i Кonfucijev institut Univerziteta u Banjoj Luci.

Program je počeo nastupom u banjolučkim vrtićima, u kojima smo sa najmlađom publikom muzicirali u jutarnjim časovima, a zatim nas je od 11 časova ugostila TC „Delta“, čije smo kupce uveseljavali muzikom. Od 18.30 u kamernoj sali AUBL upriličili smo koncert studenata i profesora Studijskog programa muzičke umjetnosti,  dok se istovremeno od 19.00 časova odvijao muzički program na centralnim gradskim ulicama. 

Кruna ovogodišnje proslave odigrao se na našoj ljetnjoj sceni u kampusu Univerziteta u Banjoj Luci, uz koncert orkestra i hora koji je počeo u 20.30, a nakon toga i žurka benda Balkan Ekspres. 
Učestvovali su: Кamerni orkestar Akademije umjetnosti UNIBL (studenti, profesori, saradnici), Кamerni hor „Кerubini“ Кonfucijevog instituta UNIBL, Vokalni ansambl Кonfucijevog instituta UNIBL, Taiđi grupa Кonfucijevog instituta UNIBL, Etno grupa „Uzdarja“ kulturno-umjetničke sekcije Filozofskog fakulteta UNIBL, Bend „Balkan Ekspres“.

Svima zahvaljujemo na zajedničkom obilježavanju ovog važnog praznika, i s nestrpljenjem čekamo Svjetski dan muzike 2023!

Galerija

Pogledajte dostupne fotografije