Skip to content
Драшко Гајић, ма

Ванредни професор

Драшко Гајић има велико радно искуство као ТВ сниматељ. На РТРС-у радио на многим пројектима, снимио више ТВ репортажа, документарних филмова и директних ТВ преноса.
Као сниматељ радио и за многе друге продукцијске куће. Поред сниматељског рада, похађао и водио многе радионице из области снимања и умјетничког освјетљавања, како у земљи тако и иностранству.

Професионално искуство

Ужа умјетничка област: Снимање

Награђиван на домаћим и међународним филмским фестивалима у категорији документарни филм, те се уско профилисао као сниматељ документарних филмова. Од радова на  документарним пројектима издвајају се: документарна ТВ серија Пећине Републике Српске, документарни филмови: Лед, Дробљење тишине, Птице Бардаче, Сарајево 2014, Давно сам ти лег'о. Осим документарних филмова, радио на неколико играних телевизијских форми: ТВ драма Нека буде шта буде, ТВ серија Замало живот, ТВ филм Уздах на крову.

Завршио први и други циклус студија на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, СПДУ, Катедра за филм и ТВ, у класи професора Драгана Јовановића.

Запослен на Академији умјетности Универзитета у Бањој Луци, професор на наставном предмету Камера. Поред редовних активности у наставном процесу, заједно са студентима учествује на разним филмским фестивалима и радионицама.