Skip to content

Фестивал пољских филмова ,,Висла"

Фестивал пољских филмова ,,Висла"

Удружење Пољака Бања Лука у сарадњи са организацијом Висла из Варшаве, организује Фестивал пољских филмова ,,Висла", који ће се одржати у Дому омладине Града Бања Лука, у периоду 24-26. октобра 2023. године. Програм Фестивала ,,Visła" састоји се од најновијих пољских филмова који су већ освојили срца не само пољских, већ и страних гледалаца. Открићемо гледаоцима одличне дебије и нове филмске слике аутора који већ имају богату колекцију филмских награда.

Програм фестивала укључује најбоље пољске продукције посљедњих година које су освојиле признање не само међу домаћом него и страном публиком. Филмски екран, неће приближити гледаоцима само предивна дјела, него и саму Пољску – богат крајолик земље и шаренило њених становника. Управо у кину се испреплећу као у калеидоскопу забавне и горке приче, узбудљиве и застрашујуће, мистичне и историјске, саркастичне и оне без ироније, понекад пуне успјеха, а понекад болног пораза. Открити ћемо гледаоцима одличне дебије и нове филмске слике аутора који већ имају богату колекцију филмских награда. Заједнички назив за све филмове ,,Wisle“ ће бити истините емоције, изражајни јунаци и рефлексије утисака које ће остати након пројекција.

Током три фестивалска дана, од 24. до 26. октобра, отпутовати ћемо у свијет јединствених прича, емоција и талената пољских филмаша.

Галерија

Погледајте доступне фотографије