Skip to content

Изложба графичког дизајна „Процес“

Изложба графичког дизајна „Процес“

У четвртак, 8. фебруара у 19.00 часова поводом Дана Музеја биће отворена изложба графичког дизајна „Процес“ која је настала као резултат четворогодишњег европског пројекта „ReCulture: Ребрендирање установа културе Западног Балкана“ у оквиру програма Креативне Европе.

На изложби „Процес“ биће приказан нови визуелни идентитет Музеја савремене умјетности Републике Српске као и визуелни идентитети осталих институција културе које су дио овог пројекта: Kултурног центра Требиње, Спомен-збирке Павла Бељанског и Умјетничке колоније Даниловград, с тим да ће посебан нагласак бити стављен на институције из Републике Српске због чињенице да је Културни центар Требиње главни носилац овог пројекта. Мијењањем својих визуелних идентитета кроз овај пројекат институције су показале како осавременити и побољшати своју транспарентност и учврстити своје позиције водећих институција културе у срединама у којима дјелују.

Изложба представља четворогодишње трајање пројекта у оквиру кога су одабрани тимови младих дизајнера радили на различитим аспектима визуелног идентитета наведених институција, уз активну подршку локалних и европских ментора. Дизајнерски тим који је радио на ребрендирању Музеја под вођством ментора Немање Мићевића, графичког дизајнера МСУРС, чине млади дизајнери Лука Матић и Соња Јовановић.