Skip to content

Промоција компакт диска ,,Ој, јабуко, моја зеленико'' пјесме из Босанске Крајине

Промоција компакт диска ,,Ој, јабуко, моја зеленико'' пјесме из Босанске Крајине

Промоција компакт диска ,,Ој, јабуко, моја зеленико” пјесме из Босанске Крајине биће одржана у Вијећници КЦ Бански двор, 31. 01. 2024. у 19 часова. Уредник издања је Софија Вучићевић ма, етномузиколог, а пројекат је рађен у сарадњи удружења са промоцију културе и умјетности ,,CreArt“ и АНИП-а ,,Веселин Маслеша“. 

 У процесу реализације пројекта учествовале су женска и мушка пјевачка група АНИП-а ,,Веселин Маслеша“. Одабрани су напјеви који су карактеристични и препознатљиви за подручје Босанске крајине. Снимање је обављено у студију Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, док је студијску обраду и микс урадио Момир Никић. Рецензију издања и аудио снимака радио је проф. др Милорад Кењаловић. За визуелни идентитет и дизајн била је задужена Нина Нинковић Гашић. 
На промоцији ће учествовати  женска и мушка пјевачка група АНИП-а ,,Веселин Маслеша“, а поред њих ће говорити Сања Пупац ма, музејски савјетник у ЈУ Музеј Републике Српске и виши асистент на Академији умјетности УНИБЛ, Софија Вучићевић ма, виши асистент на Академији умјетности УНИБЛ, Лука Медар, носилац традиције и вођа прве мушке пјевачке групе у Маслеши, те бивши секретар Маслеше и Немања Кнежевић, тренутни директор ансамбла.  
Пројекат је подржао Град Бања Лука на јавном позиву за суфинансирање пројеката из културног и умјетничког стваралаштва.