Skip to content

Промоција умјетничке књиге „Америка“ аутора Ненада Малешевића

Промоција умјетничке књиге „Америка“ аутора Ненада Малешевића

У петак, 10. новембра у 19 часова биће представљена умјетничка књига „Америка“ аутора Ненада Малешевића у Музеју савремене умјетности Републике Српске. 

Специфична умјетничка књига је настала кроз његово лично искуство током боравка у Америци који је био саставни дио рада у оквиру умјетничких докторских студија на Факултету ликовних уметности у Београду. Књига представља посебно издање Музеја савремене умјетности Републике Српске приређено у мањем тиражу од 200 књига. Свака књига је јединствена, посебно нумерисана, на чијим корицама се налази уникатан ауторски отисак – графикa израђена у високој штампи (линорез) што сваком примјерку књиге даје додатну вриједност и аутентичност.

Ненад Малешевић  је рођен у Сарајеву 1981. године. Дипломирао је на Смјеру за графику Академије умјетности Универзитета у Бањој Луци, а магистрирао на Групи за теорију уметности и медија Интердисциплинарних студија Универзитета уметности у Београду. Докторирао је на Факултету ликовних уметности у Београду 2019. године. Био је стипендиста Њемачке службе за академску размјену (DAAD, 2006). У досадашњој каријери имао је значајан број самосталних и групних изложби.